Πώς να φτιάξεις πατάτες με κεφτεδάκια γιαχνί
Έτοιμο σε: 30′
Ποσότητα: 4-5 άτομα
Υλικά
- για τον κιμά
- 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Επιπλέον
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- 500 ml ζωμό κρέατος
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3-4 μπαχάρια
- 1 πορτοκάλι
- 4 μεγάλες πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις καρμπονάρα με κολοκύθα
Εκτέλεση:
- Βάζεις το ψωμί στο νερό μέχρι να μαλακώσει και κατόπιν το στύβεις καλά.
- Σε ένα μπωλ ζυμώνεις τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί, λίγο αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Ζυμώνεις καλά και αφήνεις τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο (αν εχεις χρόνο).
- Πλάθεις ομοιόμορφα κεφτεδάκια και κόβεις τις πατάτες κυδωνάτες.
- Ετοιμάζεις την σάλτσα.
- Σε τηγάνι σωτάρεις με ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά.
- Διαλύεις τον τοματοπελτέ στο ζωμό και τον προσθέτεις στο κρεμμύδι, προσθέτεις τα μπαχαρικά, τον χυμό και μερικές φλούδες από το πορτοκάλι, σιγοβράζεις να πάρει μια βράση η σάλτσα.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι τοποθετείς τις πατάτες και τα κεφτεδάκια και περιχύνεις με την ζεστή σάλτσα.
- Σιγοβράζεις το φαγητό, σκεπασμένο και δεν ανακατεύεις παρά μόνο ελέγχεις να έχει υγρά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτειςε ζεστό νερό.
- Μόλις οι πατάτες βράσουν και μελώσει το φαγητό είναι πανέτοιμο για σερβίρισμα.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις sweet chili chicken με λαχανικά και ρύζι μπασμάτι
Σημειώσεις για την συνταγή:
~ Αν θέλεις στο τέλος προσθέτεις λίγη τριμμένη φέτα. ~ Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις το φαγητό αυτό και στον φούρνο. ~ Εκτός από πατάτες μπορείς να προσθέσεις καρότα ή άλλες ρίζες.
Διάβασε ακόμη: Πώς να κάνεις τη μαγειρική απόλαυση