Ριζότο λαχανικών με λίγες θερμίδες
Η συγκεκριμένη συνταγή έχει μόνο 257 θερμίδες. Γιατί να μην την μαγειρέψει σήμερα;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατατάκια από παντζάρι
Υλικά:
- 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 2 κουτ. της σούπας νερό
- 1 μικρό ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
- 4 μπουκιές μπρόκολο
- 1 μεσαία κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 3/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι ρύζι arborio
- 1/4 του φλιτζανιού λευκός ξηρός οίνος
- 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
- Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan noodles με tofu
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις το ζωμό. Όταν πάρει βράση, μειώνεις τη θερμοκρασία για να διατηρείται ζεστός.
- Βάζεις ένα μεγάλο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας. Όταν κάψει το σκεύος πρόσθεσε μέσα 1 κουτ. της σούπας νερό, τα σπαράγγια, το μπρόκολο και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνεις και σοτάρεις για 4 λεπτά.
- Βάζεις ένα άλλο μεγάλο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας. Όταν κάψει το σκεύος προσθέτεις μέσα την υπόλοιπη 1 κουτ. σούπας νερό και τα κρεμμυδάκια και σοτάρεις για 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις μέσα το ρύζι και σοτάρεις για 1 λεπτό.
- Έπειτα προσθέτεις το κρασί, ανακατεύεις και μαγειρεύεις για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί.
- Μειώνεις τη θερμοκρασία στη μέση και ρίχνεις σιγά – σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαγειρευτεί (περίπου 15 – 20 λεπτά).
- Ρίχνεις μέσα αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και τα λαχανικά που είχες σοτάρει και ανακατεύεις καλά.
- Πασπαλίζεις με μαϊντανό και απολαμβάνεις
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπισκότα βρώμης με μπανάνα
κεντρική φώτο: tlife.gr/fitness/diatrofi/5-light-syntages-me-vasiko-yliko-tis-trofes-pou-anevazoun-tin-thermokrasia-tou-somatos/1152693/