Thumbnail

Σε αυτό το light σουφλέ μπανάνα δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανείς Σε αυτό το light σουφλέ μπανάνα δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανείς

Είναι αφράτο, πεντανόστιμο και έχει μόλις 160 θερμίδες
Μήπως να το φτιάξεις σήμερα;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Υλικά: 

  • 1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 5 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό lime
  • 1 μεγάλος κρόκος αβγού
  • Τα ασπράδια από 3 μεγάλα αβγά

 

Εκτέλεση: 

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Βουτυρώνεις τέσσερα φορμάκια με τη μαργαρίνη. Προσθέτεις δυο κουταλιές ζάχαρη στο πρώτο και περιστρέφεις να πάει παντού. Γυρίζεις τη ζάχαρη που περισσεύει στο επόμενο και κάνεις το ίδιο και στα τέσσερα φορμάκια.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων λιώνεις τη μπανάνα, μαζί με το χυμό lime, τον κρόκο αυγού και 2 κ.σ. ζάχαρη να γίνουν ένα σώμα. Γυρίζεις το μείγμα σε μεγάλο μπολ.
  • Χτυπάς τα ασπράδια σε ανοξείδωτο καθαρό σκεύος με μια πρέζα αλάτι ώσπου να σφίξουν. Προσθέτεις μια κ.σ. ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα να γίνει γυαλιστερή μαρέγκα.
  • Γυρίζεις το ένα τέταρτο της μαρέγκας στο μείγμα με τη μπανάνα και χτυπάς με σύρμα να ενωθεί. Στη συνέχεια, γυρνάς στο μπολ την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα να ενωθεί.
  • Μοιράζεις το μείγμα στα φορμάκια και χτυπάς απαλά στον πάγκο να ευθυγραμμίσεις την επιφάνεια. Βάζεις τα φορμάκια σε λαδόκολλα και σε ταψάκι και ψήνεις για 15′ λεπτά περίπου να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Σερβίρεις αμέσως.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ :To πρωινό της Κυριακής θέλει french toast και έχουμε την καλύτερη συνταγή

 

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/QDDCNTAqVIM

Home