Thumbnail

Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση" Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"

Θα το φτιάξεις σε λίγα μόνο λεπτά – Είναι ότι πιο ωραίο έχεις δοκιμάσει τελευταία
Η συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ ψυγείου, είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Θα την βρεις εδώ και αξίζει να την φτιάξεις για το σαββατοκύριακο που έρχεται!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

 

Υλικά:

  • 200 γραμ. σοκολάτα 60% ή 70%
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 40 γραμ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 60 γραμ. ζάχαρη

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Εκτέλεση:

  • Για το κέικ ψυγείου με σοκολάτα, προθερμαίνεις πρώτα το φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύεις να λιώσουν, όχι να βράσουν.
  • Σε μπολ βάζεις τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Τα ανακατεύεις καλά και τα προσθέτεις στο σοκολατένιο γάλα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύεις να πήξουν ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Προσοχή, όχι να βράσουν. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις πολύ καλά τη φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ. και αδειάζεις το μείγμα. Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα για 25΄. Αφού κρυώσει λίγο, το βάζεις στο ψυγείο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο οικονομικό γλυκό ψυγείου που θα λατρέψεις

 

Πηγή

Home