Σπιτικά νάτσος με λιωμένο τυρί
Συνδύασε τα με ταινιούλα και καλή παρέα- Έχεις κάτι καλύτερο για Παρασκευή βράδυ;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά
Υλικά:
- 1 συσκευασία τορτίγιες καλαμποκιού
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουτ. της σούπας χυμός λάιμ
- 1 κουτ. της σούπας κύμινο
- 1 κουτ. του γλυκού τσίλι
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Για τη σος τυριού:
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο
- 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα απαλή
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε κριτσίνια με γλυκάνισο και σουσάμι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Με ένα μαχαίρι κόβεις την τορτίγια σε 8 τριγωνικά κομμάτια και τις απλώνεις σε μία λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μικρό μπουκάλι αναμειγνύεις το ελαιόλαδο και το χυμό από λάιμ. Ψεκάζεις τις μικρές τορτίγιες.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το κύμινο, το τσίλι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Το περιχύνεις στις τριγωνικές τορτίγιες.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 14 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο. Αναμειγνύεις με το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου.
- Σταδιακά, αρχίζεις να προσθέτεις το γάλα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και το τυρί με τη μουστάρδα στο τέλος.
- Μόλις το ντιπ τυριού “δέσει”, απομακρύνεις από την φωτιά.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου