Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό ψωμί μπίρας

 

Υλικά: 

  • 1 κιλό φράουλες
  • 750 γρ. λευκή ζάχαρη
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Ένα μικρό κυβάκι βούτυρο

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

 

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, καθαρίζεις με χλιαρό νερό τις φράουλες και τις σκουπίζεις με ένα χαρτί. Με ένα μαχαίρι, αφαιρείς το κοτσανάκι.
  • Τοποθέτησε τις φράουλες σε ένα μπολάκι και ρίξε απαλά τη ζάχαρη. Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 12 ώρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις τη φράουλα με το χυμό λεμονιού. Με μία ξύλινη σπάτουλα, αφαιρείς τη φράουλα που κολλάει στα τοιχώματα.
  • Όταν παρατηρήσεις ότι δεν υπάρχουν κόκκοι ζάχαρης, αυξάνεις τη φωτιά, για να αρχίσει η μαρμελάδα να βράζει.
  • Βράζεις για περίπου 10 λεπτά και μετά χαμηλώνεις τη φωτιά, απομακρύνοντας την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αφαιρείς τυχόν υπολείμματα που υπάρχουν στην επιφάνεια και ανακατεύεις απαλά με μία κουτάλα.
  • Προσθέτεις μία κουταλιά βούτυρο, ανακατεύεις και τελειοποιείς τη μαρμελάδα σου.
  • Άφησε την μαρμελάδα για 15 λεπτά, προκειμένου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αδειάζεις το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολάκι και είτε απολαμβάνεις στη στιγμή, είτε το κρατάς σε ένα ντουλάπι της κουζίνας σου.
     

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πειραγμένα” Pancakes… πατάτας!

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/Bn4FIs250dY

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ