Thumbnail

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Μία κατακόκκινη πανδαισία αρωμάτων και γεύσης, που θα φτιάξεις πανεύκολα μόνη σου!
Πολύ εύκολα μπορείς να φτιάξεις τη δική σου, πεντανόστιμη μαρμελάδα και να τους εντυπωσιάσεις όλους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό ψωμί μπίρας

 

Υλικά: 

  • 1 κιλό φράουλες
  • 750 γρ. λευκή ζάχαρη
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Ένα μικρό κυβάκι βούτυρο

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

 

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, καθαρίζεις με χλιαρό νερό τις φράουλες και τις σκουπίζεις με ένα χαρτί. Με ένα μαχαίρι, αφαιρείς το κοτσανάκι.
  • Τοποθέτησε τις φράουλες σε ένα μπολάκι και ρίξε απαλά τη ζάχαρη. Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 12 ώρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις τη φράουλα με το χυμό λεμονιού. Με μία ξύλινη σπάτουλα, αφαιρείς τη φράουλα που κολλάει στα τοιχώματα.
  • Όταν παρατηρήσεις ότι δεν υπάρχουν κόκκοι ζάχαρης, αυξάνεις τη φωτιά, για να αρχίσει η μαρμελάδα να βράζει.
  • Βράζεις για περίπου 10 λεπτά και μετά χαμηλώνεις τη φωτιά, απομακρύνοντας την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αφαιρείς τυχόν υπολείμματα που υπάρχουν στην επιφάνεια και ανακατεύεις απαλά με μία κουτάλα.
  • Προσθέτεις μία κουταλιά βούτυρο, ανακατεύεις και τελειοποιείς τη μαρμελάδα σου.
  • Άφησε την μαρμελάδα για 15 λεπτά, προκειμένου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αδειάζεις το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολάκι και είτε απολαμβάνεις στη στιγμή, είτε το κρατάς σε ένα ντουλάπι της κουζίνας σου.  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πειραγμένα” Pancakes… πατάτας!

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/Bn4FIs250dY

Home