Τυροκροκέτες με κανταΐφι και μαρμελάδα ντομάτας
O Γιώργος Τσούλης σού δίνει την καλύτερη συνταγή για καλοκαιρινό μεζέ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεμιστά με κινόα
Υλικά:
- 220 γρ. τυρί gouda, τριμμένη
- 220 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 300 γρ. κανταΐφι, ψιλοκομμένο
- 25 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 αυγό, medium + 3 extra, για το πανάρισμα
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- Chutney ντομάτας, για το σερβίρισμα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαρφάλες ολικής στο φούρνο
Εκτέλεση:
- Προσθέτεις τα τυριά, τη φριγανιά, το δυόσμο, την πάπρικα, το ένα αυγό και τα ανακατεύεις με τα χέρια πολύ καλά φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, αδειάζεις σε ένα πιάτο τα αυγά και σε ένα άλλο το κανταΐφι.
- Έπειτα, τοποθετείς μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνεις το ηλιέλαιο και το αφήνεις να ζεσταθεί.
- Παράλληλα, πλάθεις μπαλάκια των 30 γρ. περίπου, τα βουτάς πρώτα στο πιάτο με τα αυγά, στη συνέχεια στο κανταΐφι, κατόπιν πάλι στα αυγά και τέλος στο κανταΐφι και τα τηγανίζεις, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμες οι κροκέτες, τις μεταφέρεις με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σε ένα πιάτο, στο οποίο έχεις στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρεις ζεστές τις τυροκροκέτες με την chutney ντομάτας.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωριάτικη με κανταΐφι