Thumbnail

4 τρανταχτά σημάδια ότι σε απατάει από τα social media 4 τρανταχτά σημάδια ότι σε απατάει από τα social media

Μήπως είδες αυτές τις αλλαγές στον σύντροφο σου;
Μπορεί τα likes του Instagram ή του Facebook, να μην φανερώνουν πολλά, ωστόσο "τα κοινωνικά μέσα έχουν κάνει την απάτη πιο προσιτή", λέει η Theresa Herring, LMFT, θεραπεύτρια ζευγαριών στο Σικάγο. "Αυτό που ξεκινά ως ακίνδυνη επικοινωνία μπορεί να εξελιχθεί σε μια πλήρη συναισθηματική ή/και σωματική υπόθεση."

"Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απατούν όταν είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους και/ή τις σχέσεις τους", λέει η Herring. "Συνήθως ξεκινάει όταν ένα άτομο τους δίνει την επικύρωση που αναζητούσαν. Ανακαλύπτουν ξανά ένα χαμένο μέρος του εαυτού τους, νιώθουν ότι κάποιος τους εκτιμά γι' αυτό που είναι".

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ : 3 τρόποι για να ξαναβρείς την όρεξη σου για σεξ, σε περίπτωση που την έχεις χάσει

 

Ρίξε μια ματιά στις ενδείξεις απιστία: 


Αλληλεπίδραση με…αγνώστους 
Αν βλέπεις πως ο σύντροφός σου μιλάει συχνά για άτομα τα οποία δεν γνωρίζεις τόσο καλά, θα πρέπει να προσέξεις. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχία, λέει ο David Bennett, σύμβουλος και ειδικός σχέσεων στο The Popular Man. Εάν δεν έχουν αναφέρει ποτέ το άτομο για το οποίο ακούς συνέχεια πλέον, μπορεί να υπάρχει λόγος για τον οποίο είναι λίγο μυστικοπαθής. Σε καταστάσεις όπως αυτή, είναι πάντα καλή ιδέα να ενημερώνεις τον σύντροφό σου για το πώς αισθάνεσαι, είτε ανησυχείς, είτε είσαι μπερδεμένη κλπ. 

Αγνοεί τα σχόλια σου
Σε αυτήν την περίπτωση ο Bennett αναφέρει πως κάτι δεν πάει καλά. Η συνεχής αλληλεπίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι απαραίτητη για μια υγιή σχέση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως και το να μην ανταποκρίνονται καθόλου, είναι φυσιολογικό. Αντιθέτως αν προσέξεις πως ξαφνικά από εκεί που δεχόταν σχόλια και ετικέτες, πλέον δεν ασχολείται και τα σβήνει, καλό θα ήταν να κάνεις μια συζήτηση μαζί του. 

 

5

pexels.com/photo/man-person-couple-love-6585846/

 

Συνεχόμενα likes σε άλλες
Δεν είναι κακό αν ο σύντροφός σου κάνει like σε αναρτήσεις κάποιου άλλου ή εάν σχολιάζει σε δημοσιεύσεις άλλων. Αλλά αν σου φαίνεται λίγο σαν φλερτ και σε κάνει να νιώθεις άβολα, μίλησε μαζί του. "Συνήθως θα δεις ένα μοτίβο ενός συγκεκριμένου ατόμου στο οποίο ο σύντροφός σου κάνει like ή σχολιάζει", λέει η Jennifer Seiter, ειδικός σε σχέσεις, "Αν δεις κάτι τέτοιο, είναι καλύτερο να μιλήσεις μαζί του αμέσως και να τον πλησιάσεις με έναν ήρεμο, μη απειλητικό τρόπο για να μειώσεις την πιθανότητα τσακωμού και χωρισμού".

Σταμάτησε να δημοσιεύει κοινές σας φωτογραφίες
Η αλήθεια είναι πως δεν μοιράζονται όλα τα ζευγάρια τη ζωή τους στο διαδίκτυο. Αλλά αν συνηθίζατε να το κάνετε και τώρα πλέον ο σύντροφός σου δεν θέλει, είναι σημάδι ότι κάτι συμβαίνει. "Εάν ο σύντροφός σου δεν σε συμπεριλαμβάνει ποτέ σε φωτογραφίες ή έχει σταματήσει να σε συμπεριλαμβάνει, αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι θέλει να φαίνεται ως single", λέει η Isabel James, ιδρύτρια των Elite Dating Managers. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να ρωτήσεις τον σύντροφό σου γιατί κρατά τη σχέση σας ιδιωτική. Μπορεί να έχει έναν λογικό λόγο. Αλλά αν δεν μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση ή αν προσπαθεί να αλλάξει θέμα, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει θέμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 «βασανιστήρια» που κάνουμε στους άντρες – και τα αντέχουν

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/person-holding-iphone-6-with-teal-case-5077063/

Home