Η 'γλώσσα του έρωτα' δεν υπάρχει - στην κυριολεξία
Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες φαίνεται πως έρχονται να αναιρέσουν όλα τα παραπάνω. Συγκεκριμένα, η επιστήμη, αμφισβητεί με έναν τρόπο τη "γλώσσα του έρωτα" λέγοντας χαρακτηριστικά πως όσα λέγονται είναι απλώς αβάσιμα.
Διάβασε επίσης: Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Εντυπωσίασε με το μίνι φόρεμα που επέλεξε για τα γενέθλιά της
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Τορόντο και του Πανεπιστημίου York, η "γλώσσα του έρωτα" βασίζεται στο επιχείρημα του Chapman ότι το κλειδί για μια επιτυχημένη ρομαντική σχέση είναι οι σύντροφοι να κατανοούν και να μιλούν ο ένας την ίδια "γλώσσα αγάπης" του άλλου. Η θεωρία των πέντε "γλωσσών" όμως, υποθέτει επίσης ότι κάθε άτομο έχει μια πρωταρχική γλώσσα αγάπης, πράγμα που σημαίνει ότι δίνει προτεραιότητα σε έναν τρόπο έκφρασης της αγάπης έναντι άλλων.
Με λίγα λόγια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι τείνουν να εκτιμούν κάθε μία από τις πέντε γλώσσες σε διαφορετικό πλαίσιο. Τονίζουν επίσης ότι οι γλώσσες "μπορεί να μην περιλαμβάνουν όλους τους ουσιαστικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι εκφράζουν και αισθάνονται αγάπη" ενώ υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις για το ότι οι σύντροφοι με ταιριαστές γλώσσες αγάπης έχουν καλές σχέσεις. Στην ουσία δηλαδή, η έρευνα καταλήγει στο γεγονός ότι ο καθένας από εμάς έχει μία διαφορετική "γλώσσα αγάπης" κάτι που φυσικά αν μας ρωτάς, βγάζει νόημα. Το θέμα είναι πότε μιλάμε την ίδια "γλώσσα" και πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους ομόγλωσσούς μας.
Διάβασε επίσης: Καταρρίπτοντας τους μύθους του έρωτα σύμφωνα με την επιστήμη