Thumbnail

Οι σχέσεις είναι πολύπλοκες ή μήπως...όχι; Οι σχέσεις είναι πολύπλοκες ή μήπως...όχι;

Τελικά, τι ισχύει και γιατί δεν βρίσκεις το ταίρι σου εκεί έξω;
Πολύ συχνά ακούμε γυναίκες και άντρες να χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς για το αντίθετο φύλο. Όλοι οι άντρες είναι αυτό ή όλες οι γυναίκες είναι εκείνο.  Αφού η μια σχέση μετά την άλλη καταλήγει σε ναυάγιο, τότε κάποιος πρέπει να φταίξει. Αυτός ο κάποιος, σίγουρα δεν είναι ποτέ εμείς. Αλήθεια όμως, πώς γίνεται να αναμένεις να έχει διαφορετική έκβαση το έργο όταν το άτομο που επιλέγεις να συμπρωταγωνιστήσει έχει πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά;

Γράφει η Θεοδοσία Κυριάκου 

Επιπλέον, γιατί υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου, πιστεύοντας πως μπορείς να αλλάξεις κάποιον για να ταιριάζει στα μέτρα σου. Οι άνθρωποι δεν είναι ρούχα που θα  τα πας στη μοδίστρα να τα φτιάξεις λίγο πιο κοντά ή λίγο πιο μακριά. Το είναι ενός ανθρώπου "κτίζεται" μέσα στα χρόνια, ανάλογα με τα βιώματα και τον τρόπο με τον οποίο γαλουχήθηκε από την οικογένεια του.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι και δεν αλλάζουν. Μπορεί να αλλάξει λίγο ο τρόπος που αντιδρούν σε καταστάσεις  αλλά αυτό θα γίνει μόνο εάν οι ίδιοι το επιθυμούν και προσπαθήσουν συνειδητά να "τιθασεύσουν" κάποια χαρακτηριστικά τους.

Και εδώ θα θέσω ένα ακόμη ερώτημα. Θες σχέση ή project; Μην βάζεις τον εαυτό σου στο τριπάκι του αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο και θα γίνω το γιατρικό του. Αν οι πληγές του δεν είναι βαθιές, ίσως τα καταφέρεις, αλλά αν τα τραύματα είναι βαθιά, τότε και πάλι θα είσαι στο ίδιο έργο θεατής. Ένας πληγωμένος άνθρωπος τι περιμένεις να προσφέρει σε μια σχέση; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορεί να αφεθεί συναισθηματικά και εσύ θα καταλήξεις να πληγωθείς, έστω και αν αυτό το άτομο δεν είχε τέτοια πρόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Think positive ή μήπως... όχι;

Υπάρχει όμως ακόμη κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς εκείνες τις στιγμές που μπορεί να σου ρίξει κανένα βελάκι ο φτερωτός έρωτας. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για σχέσεις. Κάποιοι θα σου πουν πως  έχουν πολλή δουλειά και λίγο χρόνο, έτσι θα ήταν άδικο για σένα να είστε μαζί, αλλά μια κάπως πιο στενή επαφή, χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις, δεν θα τους χαλούσε. Άλλοι πάλι, απλώς αρέσκονται στο από κανάρα σε κανάρα θα πετάω και θα στο πουν ξεκάθαρα από την αρχή. Και μην γελαστείς να πιστέψεις πως μπορείς εσύ να το αλλάξεις αυτό επειδή θεωρείς πως είσαι ένα υπέροχο πλάσμα. Ναι είσαι, αλλά η επιλογή αυτών των ανθρώπων είναι συνειδητή και ζουν τη ζωή που έχουν επιλέξει για τους ίδιους.

Και εσύ, αν την έχεις γνωρίσει και γουστάρει τις βόλτες και τα ξενύχτια, μην ονειρεύεσαι να τη δεις στην κουζίνα να το παίζει χαρωπή νοικοκυρά γιατί αυτό το σενάριο μοιάζει λίγο με επιστημονική φαντασία. Ίσως αυτό να γίνει κάπου κάποτε, αν η ίδια νιώσει έτοιμη, αλλά μπορεί το timing να μην είναι τώρα και ίσως να μην έρθει και ποτέ γι' αυτήν. Γιατί δεν ονειρευόμαστε όλοι να παίξουμε στο μικρό σπίτι στο λιβάδι.

couple

ΔΙΑΒΑΣΕ: Tι είναι αγάπη;

Λένε πως οι σχέσεις είναι δύσκολες. Εγώ θα έλεγα ότι απλώς τις πλείστες φορές δεν ξέρουμε τι θέλουμε και γι' αυτό επιλέγουμε σύντροφο με χαρακτηριστικά που δεν ανταποκρίνονται στα θέλω μας και για αυτό δυστυχούμε

Πάρε μια κόλλα χαρτί και γράψε τι είναι αυτό που ψάχνεις σε έναν άνθρωπο που θεωρείς πως θα ήταν ο ιδανικός σύντροφος για σένα. Τι είναι αυτά που θα ήθελες να κάνετε μαζί; Θα εκπλαγείς πόσο απλά θα γίνουν όλα, αφού πλέον θα έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα του τι ζητάς πραγματικά.

Ξέρω πως ίσως το θεωρήσεις ακόμη και χαζό, αλλά σε προκαλώ να το δοκιμάσεις! 
Αφότου διαβάσεις αυτό που έγραψες, ποτέ πια δεν θα συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζεις. Γιατί ναι, αξίζεις τα καλύτερα!

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς να γίνεις ο ηγέτης της ζωής σου

Mπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τη Θεοδοσία Κυριάκου μέσω της συνέντευξης της ΕΔΩ, ή ακολουθώντας την στο Instagram, EΔΩ 

theodosia

Home