Thumbnail

Πώς τσακώνεσαι με τον σύντροφο σου; Απάντησε και θα μάθεις πολλά για την προσωπικότητά σου Πώς τσακώνεσαι με τον σύντροφο σου; Απάντησε και θα μάθεις πολλά για την προσωπικότητά σου

Ναι, ακόμα και στους καυγάδες δείχνεις χαρακτήρα
Όλα τα…σωστά ζευγάρια τσακώνονται. Άλλωστε ο τσακωμός στη σχέση είναι το αλατοπίπερο, ενώ ταυτόχρονα φανερώνει και οικειότητα.

Ο τρόπος με τον οποίο διαφωνείς και μαλώνεις με τον σύντροφο σου, μπορεί να πει πολλά για εσένα. Πώς απαντάς όταν διαφωνεί μαζί σου; Πώς αντιδράς όταν σου εκφράζει κάποια δυσαρέσκειά του;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Stealthing: Αυτή είναι η ύπουλη και επικίνδυνη συμπεριφορά των ανδρών στο σεξ

 

Το... βάζεις στα πόδια

Αν τείνεις να μην απαντάς, να παραμένεις σιωπηλή, ή ακόμα και να το βάζεις στα πόδια, τότε ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που αποφεύγουν με κάθε τρόπο τις διαφωνίες και τους καυγάδες. Οι συγκρούσεις σε κάνουν να νιώθεις άβολα, οπότε αντί να προσπαθήσεις να τις λύσεις και να βρεις μια άκρη με τον σύντροφό σου, επιλέγεις να απομακρυνθείς και να αποφύγεις τη συζήτηση. Είναι ΟΚ να πάρεις για λίγο τον χρόνο και τον χώρο σου, αλλά το να απομακρυνθείς εντελώς μπορεί να τον κάνει να νιώσει ότι δε σε νοιάζει και ότι δεν είναι σημαντικός για εσένα. 

Δεν αποδέχεσαι τα λάθη σου 

Όταν σου εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για κάτι, εσύ αυτομάτως νιώθεις απόρριψη, ενοχές, ή ακόμα και... αποτυχημένη. Αυτό οδηγεί στο να κάνεις τον σύντροφό σου να αισθάνεται ότι τα θέλω του δεν εισακούγονται και ότι τον ακυρώνεις κατά κάποιον τρόπο. Αντί να είσαι σε μια μόνιμη άμυνα, προσπάθησε να ακούσεις αυτά που έχει να σου πει και να βρείτε από κοινού μια λύση, χωρίς να το παίρνεις κατάκαρδα ή να υπερασπίζεσαι συνεχώς τον εαυτό σου, προσπαθώντας να φανείς... τέλεια.

Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί σου 

Μπαίνεις στη μάχη... με τα μπούνια και δε μασάς τα λόγια σου. Τις περισσότερες φορές, οι φράσεις σου ξεκινούν με κατηγορίες και λόγια που δε δίνουν πολύ χώρο στον άλλον για να δικαιολογηθεί ή να συζητήσει μαζί σου. Χρησιμοποιείς φράσεις που συνήθως ξεκινούν με το «εσύ πάντα…» ή το «ποτέ…», κάτι που δε δίνει περιθώρια στον άλλον και μεταδίδουν μόνο θυμό και νεύρα, αντί να μεταδώσουν ένα παράπονο που έχεις και θέλεις να το λύσετε με ηρεμία και ψυχραιμία.

 

fight

pexels.com/photo/man-pointing-finger-at-a-woman-while-having-an-argument-6715866/

 

Τα λύνεις όλα επιτόπου 

Όταν ο σύντροφός σου χρειάζεται λίγο χώρο γιατί έχει νεύρα μαζί σου, τον παίρνεις συνέχεια τηλέφωνο, τον «πνίγεις», του στέλνεις απανωτά μηνύματα ή, στη χειρότερη, εμφανίζεσαι στο κατώφλι του. Δυσκολεύεσαι να τον αφήσεις να κάτσει να σκεφτεί ή να πάρει τον χρόνο του, πράγμα που συνήθως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αυτή η συμπεριφορά κάνει τον άλλον να αισθάνεται ασφυξία και πίεση. 

Κάνεις ένα βήμα πίσω και «Έχεις δίκιο αγάπη μου, συγγνώμη»

Εάν κάθε φορά που τσακώνεστε, συμφωνείς σε όλα μαζί του και του ζητάς συγγνώμη ώστε να λήξει ο καυγάς, τότε ανήκεις στην κατηγορία των παθητικών γυναικών. Το θέμα εδώ είναι ότι μπορεί να μην αφιερώνεις χρόνο για να κατανοήσεις πραγματικά τα ζητήματα και απλώς σταματάς τη σύγκρουση με προσποιητή κατανόηση. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί, επίσης, να δώσει στο άλλο άτομο υπερβολική δύναμη, πιστεύοντας ότι έχει δίκιο σε κάθε λογομαχία και βρίσκοντας περισσότερους λόγους για να θυμώνει ή να σου επιτίθεται. Του επιτρέπεις να νιώθει ότι έχει το πάνω χέρι και αυτό πίστεψέ με, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ κάποια στιγμή. Δε γίνεται να παραμένεις αγνώμων σε κάθε τσακωμό και να κάνεις πάντα πίσω. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα σου συμβεί εάν δεν κάνεις σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα;

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/man-and-woman-arguing-in-a-kitchen-7699505/

Home