Έχουμε την κλασσική συνταγή που θα φτιάχνεις κάθε εβδομάδα: Μπισκότα με μαρμελάδα φράουλας STUTE

Δες πιο κάτω τα υλικά και την εκτέλεση όπως σου την προτείνει η Κρίστη Αγαπίου:

Συστατικά:

  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ ανάλατο βούτυρο, σε λιωμένη θερμοκρασία δωματίου
  • 70γρ ζάχαρη
  • 70γρ καστανή μαλακή ζάχαρη, σφιχτά συσκευασμένη (70γρ)
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 μπουκαλάκι φράουλα ή μαρμελάδα κεράσι STUTE

 

 

Μέθοδος:

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και στρώνεις λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
  • Ανακάτεψε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα ξύλινο κουτάλι ή με ένα ηλεκτρικό σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, χτύπησε το αυγό και τη βανίλια και ανακάτεψε το αλεύρι, το κορν φλαουρ και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έως μία ώρα για να αποφύγεις την εξάπλωση των μπισκότων στον φούρνο.
  •  Βάλε μια κουταλιά της σούπας ζύμη στα χέρια σου και κύλησε τη ζύμη σε μπάλες ανάμεσα στις παλάμες σου. Στη συνέχεια τοποθέτησε τις στους δίσκους ψησίματος, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους. Χρησιμοποίησε τον αντίχειρά σου ή την πλευρά ενός μικρού πλάστη για να πιέσεις ένα αρκετά βαθύ αποτύπωμα στο κέντρο κάθε μπισκότου. (Βούτηξε τον αντίχειρα ή την άρθρωση σου στο νερό για να μην κολλήσει.) Πρόσθεσε μικρές κουταλιές μαρμελάδας STUTE στην εσοχή κάθε μπισκότου και ψήσε για 12 έως 14 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται λίγο καφέ στις άκρες. Ψύξε τα μπισκότα στους δίσκους στις σχάρες ψύξης.
  •  Τα μπισκότα διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως και 5 ημέρες ή μπορούν να καταψυχθούν έως και τρεις μήνες.

Προαιρετικά:

Μπορείς να προσθέσεις λίγη ζάχαρη άχνη για διακόσμηση ή να περιχύσεις με λιωμένη λευκή σοκολάτα!

Δες την εκτέλεση στο βίντεο: 

 

 

H διατροφική αξία της συνταγής από την κλινική διατροφολόγο Κρίστη Αγαπίου:

 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ