Thumbnail

Παγκόσμια Ημέρα Burger σήμερα και ο σεφ Ευαγόρας Ιωάννου μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε το πιο ζουμερό burger Παγκόσμια Ημέρα Burger σήμερα και ο σεφ Ευαγόρας Ιωάννου μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε το πιο ζουμερό burger

Για να το απολαύσεις, θα πρέπει πρώτα να το δημιουργήσεις, αλλά -πίστεψέ μας- η αναμονή αξίζει τον κόπο!
Όταν κάτι είναι τόσο απολαυστικό, όσο ένα burger, τότε αξίζει να έχει την τιμητική του και στην προκειμένη, την παγκόσμια μέρα του. Εννοείται πως για τη”National Burger Day” έχουμε να ευχαριστούμε τους Αμερικανούς, που το μεταμόρφωσαν στη λιχουδιά που είναι σήμερα, ασχέτως αν η ακριβής προέλευσή του προέρχεται από το Αμβούργο της Γερμανίας.

Ο ταλαντούχος Ευαγόρας Ιωάννου, ο οποίος εργάζεται ως private chef και chef της Ergo Home Group, μπήκε στην κουζίνα του Kitchen Island με αφορμή την παγκόσμια μέρα και μας ετοίμασε το burger 50/50. 

kitchen

 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς να φτιάξεις ανοικτό σάντουιτς με χούμους από παντζάρια, αβοκάντο και βραστό φιλέτο γαλοπούλας (Bίντεο)   

 

Eννοείται πως μοιράστηκε μαζί μας την απολαυστικότατη συνταγή του! 

Υλικά (για ένα  burger)

Για το burger:

  • 100γρ. βοδινό κιμά
  • 100γρ.κοιλιά χοιρινή κιμά
  • 1 κ.σ. Ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το στήσιμο 

  • 2 φέτες τυρί cheddar
  • νιφάδες chili
  • 3 φέτες μπέικον
  • καστανή ζάχαρη
  • ½ κρεμμύδι
  • 2-3 κ.γ. μαγιονέζα
  • 2-3 φέτες ντομάτα (άγουρη)
  • Ice berg
  • 1 ψωμάκι brioche
  • λίγο λάδι (για το ψήσιμο)
  • λίγο βούτυρο (για το ψήσιμο)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθούς στον αέρα. 
  • Σε ένα ταψί  βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε το μπέικον. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και τις νιφάδες chili. Πιέζουμε λίγο με το χέρι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και από την άλλη μεριά. Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, θα τα δούμε να γίνονται πιο τραγανά.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το burger. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον βοδινό και χοιρινό κιμά, το πιπέρι, το ξύδι, λίγο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. 
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και ανακατεύουμε τακτικά (τα κρεμμύδια μας θέλουμε να καούν αργά). Όταν δούμε το τηγάνι μας να στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι τα κρεμμύδια μας να έχουν ψηθεί και να έχουν ελαφρώς τη μυρωδιά του καμένου. (Αυτή η μέθοδος μάς δίνει μια smokey μυρωδιά στο burger). Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο βούτυρο. Βάζουμε το burger στο τηγάνι και πιέζουμε με μια σπάτουλα. Όταν πάρει την επιθυμητή κρούστα, γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί πάνω από το burger, μέχρι να λιώσει.
  • Στήνουμε το burger, βάζοντας μαγιονέζα στο ψωμάκι, το ice berg, τη ντομάτα, τοποθετώντας το από πάνω. Βάζουμε τα καμένα κρεμμύδια και το μπέικον, και κλείνουμε. 

 

Γνώρισε καλύτερα τον σεφ Ευαγόρα Ιωάννου μέσω  Instagram 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς να φτιάξεις μαρμελάδα από καπνιστό μπέικον αρωματισμένη με καφέ (Βίντεο)      

Home