Thumbnail

Σε αυτά τα τάκος ψαριού, δεν θα μπορείς να αντισταθείς Σε αυτά τα τάκος ψαριού, δεν θα μπορείς να αντισταθείς

Εύκολη, γρήγορη και θρεπτική συνταγή
Το ψάρι είναι γνωστό για τα σημαντικά διατροφικά οφέλη του, γι’ αυτό και εμείς ψάχνουμε ευφάνταστες συνταγές για να το προσθέτουμε στο τραπέζι μας.

Σήμερα ετοιμάζουμε πεντανόστιμα τάκος ψαριού. Πού μπορείς να βρεις ολόφρεσκο ψάρι για να τα ετοιμάσεις; Φυσικά, στο 3ο Φεστιβάλ Ψαριού το Σάββατο 26 Αυγούστου, στο παραθαλάσσιο χωριό, Ζύγι, από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. 

Υλικά: 

Fish Tacos: 

  •   1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα 
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι σκόρδου 
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό (νιφάδες) 
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι
  •  900 γρ. λευκό ψάρι 
  •  8 τορτίγιες καλαμποκιού  

 

Apple Slaw: 

  •  ½ μικρό κεφάλι πράσινο λάχανο τεμαχισμένο 
  • 1 πράσινο μήλο (κομμένο σε μπαστουνάκια)
  •  ¼ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο) 
  • ¼ φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  •  2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ 
  •  Προαιρετικά γαρνιτούρα: 1 Αβοκάντο, Ραπανάκια, Φρέσκο κόλιανδρο, Φέτες λάιμ 

 

Εκτέλεση: 

 Προθερμάνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Σε ένα μικρό μπολ συνδύασε την πάπρικα, το αλάτι σκόρδου, τον αποξηραμένο μαϊντανό και το μαύρο πιπέρι. Τοποθέτησε τα ψάρια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλατοπιπερώσε γενναιόδωρα με το μείγμα μπαχαρικών που έχεις ετοιμάσει, κρατώντας ½ κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα για τη λαχανοσαλάτα. Τοποθέτησε το ψάρι στο κεντρικό ράφι του φούρνου και ψήσε για 10 λεπτά. Ενώ το ψάρι ψήνεται, ανακάτεψε το λάχανο με τα μήλα, τον κόλιανδρο, τα κρεμμύδια, το χυμό λάιμ και το μείγμα μπαχαρικών. Όσο το ψάρι είναι ακόμα ζεστό, μοιράσε το σε ζεστές τορτίγιες και πρόσθεσε από πάνω τη λαχανοσαλάτα μήλου και τις φρέσκες γαρνιτούρες.  

 

 

 

Home