Steak στρουθοκαμήλου με σάλτσα κρασιού


Το Kitchen Island σού προτείνει μια άκρως εορταστική συνταγή που θα καταπλήξει τους καλεσμένους σου, τις εορταστικές αυτές μέρες. 


Για την παρασκευή τους θα χρησιμοποιήσεις τα πιο ποιοτικά υλικά Deluxe, που θα βρεις αυτές τις μέρες στη Lidl Kύπρου.

Υλικά: 

 

  • 3 μπριζόλες στρουθοκαμήλου (1 πακέτο Deluxe)
  • Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • ¼ φλιτζανιού κόκκινο κρασί (όπως Cabernet Sauvignon ή Merlot)
  • ¼ φλιτζάνι ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση: 

  • Αφήστε τις μπριζόλες στρουθοκαμήλου να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Σκουπίστε, αλατοπιπερώστε.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε τις μπριζόλες.
  • Μαγειρέψτε 3-4 λεπτά ανά πλευρά για μέτρια ψημένες.  Αφαιρέστε τις μπριζόλες, καλύψτε με αλουμινόχαρτο, ξεκουράστε για 5 λεπτά.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο, μαγειρέψτε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κόκκινο κρασί, μειώνετε κατά το ήμισυ. Προσθέτετε το ζωμό, μαγειρεύετε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Αφαιρείτε από τη φωτιά, ανακατεύετε το βούτυρο και το μαϊντανό.
  • Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα κόκκινου κρασιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ