Η ονομασία «reverse sear», σημαίνει «αντίστροφο τσουρούφλισμα».
Τι ακριβώς κάνεις; Πρώτα, ψήνεις την μπριζόλα στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (100-150 βαθμούς Κελσίου). Στη συνέχεια, τη βάζεις στο τηγάνι για να «καεί» η εξωτερική της επιφάνεια και να δημιουργήσει μια ωραία και λαχταριστή κρούστα.
Αν μάλιστα αν έχεις ένα μεγάλο και παχύ κομμάτι κρέατος, αυτή η τεχνική θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη σωστή εσωτερική θερμοκρασία και τους χυμούς της, ενώ το γευστικό αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει, γιατί λιώνει στο στόμα.
Διάβασε ακόμη
Κετογονική δίαιτα, όπως λέμε κρέας και αυγά μόνο