Thumbnail

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μπριζόλα Πώς να φτιάξεις την τέλεια μπριζόλα

Καιρός να μάθεις την τεχνική reverse sear
H μπριζόλα θέλει τέχνη και σωστό ψήσιμο. Γιατί πρέπει να είναι τραγανή απ' έξω και τρυφερή στο εσωτερικό. Οπότε, αν θες να γίνεις expert του είδους, αυτή είναι η τεχνική που πρέπει να μάθεις.

Η ονομασία «reverse sear», σημαίνει «αντίστροφο τσουρούφλισμα». 

Τι ακριβώς κάνεις; Πρώτα, ψήνεις την μπριζόλα στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (100-150 βαθμούς Κελσίου). Στη συνέχεια, τη βάζεις στο τηγάνι για να «καεί» η εξωτερική της επιφάνεια και να δημιουργήσει μια ωραία και λαχταριστή κρούστα.

Αν μάλιστα αν έχεις ένα μεγάλο και παχύ κομμάτι κρέατος, αυτή η τεχνική θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη σωστή εσωτερική θερμοκρασία και τους χυμούς της, ενώ το γευστικό αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει, γιατί λιώνει στο στόμα. 

meat

Διάβασε ακόμη 

Κετογονική δίαιτα, όπως λέμε κρέας και αυγά μόνο

Αρνί κλέφτικο

 

Πηγή 

Home