Thumbnail

Γιόγκα για εγκύους: Μία εξαιρετική επιλογή άσκησης για σένα και το μωράκι σου Γιόγκα για εγκύους: Μία εξαιρετική επιλογή άσκησης για σένα και το μωράκι σου

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείτε για τον τοκετό
Αν είσαι έγκυος και διαβάζεις αυτό το άρθρο, καταρχήν συγχαρητήρια!  Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!  Εύχομαι σύντομα να βυθιστείς στο βλέμμα του και να νιώσεις ολοκληρωμένη. 

Σε αυτή την τρυφερή στιγμή, καταλαμβαίνω ότι έχεις να αντιμετωπίσεις πολλές αλλαγές. Πρώτα απ' όλα στο σώμα σου, που μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα για να φιλοξενήσει αυτή τη νέα ζωή που έρχεται στον κόσμο.

Σίγουρα σε έχει ενημερώσει ο γιατρός σου, ότι ακόμη και οι ορμόνες σου θα αλλάξουν σε όλη τη διάρκεια της κύησης και μαζί τους και η διάθεσή σου, η οποία μπορεί να μεταβάλλεται συνεχώς. Πάρε δυνάμεις λοιπόν και προχώρα να ζήσεις την εγκυμοσύνη, η οποία είναι μια υπέροχη και ξεχωριστή περίοδος στη ζωή της γυναίκας.  Έχεις στη διάθεσή σου εννέα ολόκληρους μήνες για να προετοιμαστείς ψυχικά και σωματικά για τη μεγάλη στιγμή. 

Σ αυτό το διάστημα των 9 μηνών, η γυναίκα καλείται να φροντίσει τον εαυτό της και κατ' επέκταση και το μωρό της. Γι' αυτό σημερα, σου προτείνω μια εξαιρετική άσκηση, την γιόγκα για εγκύους, καθώς είναι κατάλληλα σχεδιασμένη για το πανέμορφο ταξίδι της γυναίκας στην μητρότητα.  

yoga2

Έρευνες έχουν δείξει, ότι η συγκεκριμένη μορφή γιόγκα είναι απολύτως ασφαλής τόσο για τη μέλλουσα μητέρα, όσο και για το έμβρυο

Οι ερευνητές έχουν αποδείξει τα οφέλη της προγεννητικής γιόγκα για την έγκυο και το έμβρυο. 

Θα σε βοηθήσει:

  • Να βελτιώσεις τον ύπνο σου
  • Να διαχειρίζεσαι το στρες σου
  • Να αυξήσεις τη δύναμη, την ευλυγισία και την αντοχή των μυών που χρησιμοποιούνται στον τοκετό
  • Να βελτιώσει τη στάση του σώματος σου
  • Να μειώσει τον πόνο στην πλάτη, τους ώμους και τον αυχένα
  • Να μειώσει συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος, η ναυτία και η δύσπνοια
  • Να ενισχύσει τη σύνδεση σου με το κυοφορούμενο βρέφος

Τα μαθήματα γιόγκα θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου και το χρειάζεσαι, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και στον τοκετό. 

Διάβασε ακόμη:  Είσαι έγκυος; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αντηλιακή σου ...

yoga3

Ένα μάθημα προγεννητικής γιόγκα περιλαμβάνει:  

  • Ασκήσεις ήπιας έντασης που θα διατηρήσουν το σώμα σου σε καλή φυσική κατάσταση
  • Τεχνικές αναπνοής που συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση των εξωθήσεων και των συσπάσεων του τοκετού
  • Διαλογισμό, που θα χαλαρώσει το σώμα σου και θα νιώσεις μια εσωτερική ηρεμία

Γιόγκα και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Αν επιλέξεις τον δρόμο της εξωσωματικής γονιμοποίησης για να δημιουργήσεις οικογένεια, έχεις ένα παραπάνω λόγο για να ξεκινήσεις γιόγκα.

Η διαδικασία της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης είναι αρκετά αγχωτική - πολλές από τις γυναίκες που την επιλέγουν αισθάνονται αβεβαιότητα, ανασφάλεια, ακόμη και ενοχές σε περίπτωση αποτυχίας.

yoga4

Διάβασε ακόμη: Διακοπές και εγκυμοσύνη 

Οι συνεδρίες γιόγκα παράλληλα με τη θεραπεία γονιμότητας, συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση της θεραπείας και του αποτελέσματός της.

Η σωματική αντοχή και δύναμη είναι απαραίτητες και για την περίοδο μετά τη γέννηση του μωρού σου, όταν τα χέρια σου θα πρέπει να μπορούν ακούραστα να σηκώνουν το βρέφος και η πλάτη σου να έχει τη σωστή στάση ώστε να μην πονάει από τον πολύωρο καθημερινά θηλασμό.

Προσοχή!

Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες επιλέγουν να ξεκινήσουν μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους, όταν αισθάνονται πιο ασφαλείς. Μεγάλο ρόλο στο σημείο αυτό παίζει η σχέση τους ή όχι με τη γυμναστική. Εκείνες που συνήθιζαν να γυμνάζονται συστηματικά και πριν την περίοδο της εγκυμοσύνης τους, μπορούν να συνεχίσουν κανονικά από το πρώτο κιόλας τρίμηνο, με την προϋπόθεση πάντα μιας φυσιολογικής κύησης, την έγκριση του γιατρού που την παρακολουθεί και την επίβλεψη εκπαιδευμένου γυμναστή.

Ξεκίνα λοιπόν τα μαθήματα από έναν εκπαιδευτή με ειδική κατάρτιση στην προγεννητική γιόγκα. Κάθε τρίμηνο της κύησης έχει διαφορετικές ανάγκες και δυσκολίες, γι’ αυτό να εμπιστευθείς μόνο έναν σωστά καταρτισμένο εκπαιδευτή που θα σε καθοδηγήσει με ασφάλεια.

Μη ξεχνάς!

  • Να ελέγχεις αν ο χώρος που βρίσκεσαι αερίζεται καλά. Είναι σημαντικό να μη νιώθεις δυσφορία από τη ζέστη.
  • Να πίνεις πολλά υγρά, ώστε να κρατήσεις τον οργανισμό σου ενυδατωμένο.

Καλό μάθημα σε σένα και στο μωρό σου!

Διάβασε ακόμη: Προσοχή στις κινήσεις σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 

Πηγή

Home