Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:
Για το κέικ:
- 200 γρ. Βούτυρο ανάλατο (σε κομματάκια)
- ½ φλιτζάνι καστανή Ζάχαρη
- 1 φακελάκι Βανίλια
- 2 Αυγά
- 1 ½ φλιτζάνι Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- ½ φλιτζάνι Κακάο
- 2 κουταλάκια Κανέλα
- ½ κουταλάκι Σόδα
- ½ φλιτζάνι φρέσκο Γάλα
- 1 πρέζα Αλάτι
Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας:
- 250 γρ. μαλακό Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 450 γρ. Ζάχαρη Άχνη
- 60 γρ. Κακάο
- 2 πρέζες Αλάτι
- 1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
- 60 γρ. Κρέμα γάλακτος
Διάβασε επίσης:
Πώς να φτιάξεις τις τέλειες κρέπες
Πώς να φτιάξεις παγωτό σε λίγα λεπτά
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
Kέικ:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτύρωσε και αλεύρωσε ένα στρογγυλό ταψί, 20 εκ. με 10 εκ. ύψος και τοποθέτησε στον πάτο του ταψιού ένα κομμάτι λαδόκολλα, κομμένο σε στρογγυλό σχήμα 20 εκ.,
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτύπα το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια με το μίξερ χειρός μέχρι ώστε να αφρατέψει το μείγμα. Πρόσθεσε ένα- ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι και τη σόδα εναλλάξ με το φρέσκο γάλα., ενώ συνέχιζε το χτύπημα καθ' όλη τη διάρκεια.
- Βάλε το έτοιμο σοκολατένιο μείγμα στο ταψί και λείανε την επιφάνειά του με αλουμινόχαρτο.
- Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου.
- Βγάλε το ταψί από τον φούρνο και άφησέ το για 10-15 λεπτά να κρυώσει.
- Βγάλε προσεκτικά το κέικ από τη φόρμα και τοποθέτησέ το πάνω σε μια βάση για να μπορέσεις να απλώσεις τη βουτυρόκρεμα .
Bουτυρόκρεμα:
- Βάλε το μαλακό βούτυρο σ’ ένα μπολ και χτύπα το με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε τη μισή ζάχαρη άχνη, το κακάο και το αλάτι. Έπειτα, χτύπα για ακόμα 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Δυναάμωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε τη η βανίλια και την κρέμα. Χτύπα το μείγμα για ακόμα 1 λεπτό για να αφρατέψει.
- Ρϊξε λίγη-λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, ανάλογα πόσο πυκνή ή σφιχτή θέλεις να είναι η υφή της βουτυρόκρεμας.
- Πέρνα τη βουτυρόκρεμα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, άλειψέ τη σε όλη την επιφάνεια του κέικ και μετά να γαρνίρεις με σοκολατάκια και ξυλάκια κανέλας.
Διάβασε ακόμα: Πώς να συντηρήσεις τις σοκολάτες στο σπίτι αναλόγως του είδους τους