Thumbnail

Πώς να φτιάξεις τάρτα λεμόνι µε ψημένη μαρέγκα Πώς να φτιάξεις τάρτα λεμόνι µε ψημένη μαρέγκα

Μια συνταγή του Γιώργου Ερωτοκρίτου
Αν σου αρέσει η γεύση του λεμονιού, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτή την τάρτα.

Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:

  • 1 έτοιμη βάση Τάρτας
  • ½ φλιτζάνι Κορν Φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι χυμό Λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι Νερό
  • 3 κουταλιές Ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 2 κουταλιές Βούτυρο
  • 4 Αυγά χωρισμένα (κρόκους , ασπράδια )
  • 2 Λεμόνια (το ξύσμα)

Διάβασε επίσης:

Πώς να φτιάξεις σοκολατένιο κέικ κανέλας

Πώς να φτιάξεις πικάντικη σαλάτα κινόα

Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:

  • Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα το κορν φλάουρ με το ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το νερό κι ανακάτεψε καλά ώστε να διαλυθούν τα στερεά υλικά
  • Άφησε το μείγμα να δέσει σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς
  • Πρόσθεσε έναν- έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα, αφού πρώτα αποσύρεις το μείγμα από τη φωτιά.
  • Πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και το βούτυρο, ανακάτεψε και άφησε 10 λεπτά την κρέμα λεμονιού να κρυώσει.
  • Άπλωσε την κρέμα στην έτοιμη τάρτα
  • Πάγωσέ την για 2 ώρες μέχρι να σφίξει
  • Χτύπα τα ασπράδια σ' ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός μέχρι να σφίξουν
  • Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζάχαρη που άφησες από την κρέμα, χτυπώντας τη μαρέγκα με το μίξερ μέχρι να γυαλίσει και να στέκεται.
  • Όταν θα είναι έτοιμη η μαρέγκα, τοποθέτησέ τη μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό στόμιο
  • Ξεκίνα να γεμίζεις την επιφάνεια της τάρτας με τη μαρέγκα, σχηματίζοντας βουναλάκια .
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.
  • Σέρβιρε με φρέσκο ξύσμα λεμονιού.

Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις τις τέλειες κρέπες

Πηγή

Home