Πώς να φτιάξεις τάρτα λεμόνι µε ψημένη μαρέγκα
Μια συνταγή του Γιώργου Ερωτοκρίτου
Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:
- 1 έτοιμη βάση Τάρτας
- ½ φλιτζάνι Κορν Φλάουρ
- 1 φλιτζάνι Ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι χυμό Λεμονιού
- 1 φλιτζάνι Νερό
- 3 κουταλιές Ζαχαρούχο γάλα
- 1 πρέζα Αλάτι
- 2 κουταλιές Βούτυρο
- 4 Αυγά χωρισμένα (κρόκους , ασπράδια )
- 2 Λεμόνια (το ξύσμα)
Διάβασε επίσης:
Πώς να φτιάξεις σοκολατένιο κέικ κανέλας
Πώς να φτιάξεις πικάντικη σαλάτα κινόα
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα το κορν φλάουρ με το ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το νερό κι ανακάτεψε καλά ώστε να διαλυθούν τα στερεά υλικά
- Άφησε το μείγμα να δέσει σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς
- Πρόσθεσε έναν- έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα, αφού πρώτα αποσύρεις το μείγμα από τη φωτιά.
- Πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και το βούτυρο, ανακάτεψε και άφησε 10 λεπτά την κρέμα λεμονιού να κρυώσει.
- Άπλωσε την κρέμα στην έτοιμη τάρτα
- Πάγωσέ την για 2 ώρες μέχρι να σφίξει
- Χτύπα τα ασπράδια σ' ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός μέχρι να σφίξουν
- Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζάχαρη που άφησες από την κρέμα, χτυπώντας τη μαρέγκα με το μίξερ μέχρι να γυαλίσει και να στέκεται.
- Όταν θα είναι έτοιμη η μαρέγκα, τοποθέτησέ τη μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό στόμιο
- Ξεκίνα να γεμίζεις την επιφάνεια της τάρτας με τη μαρέγκα, σχηματίζοντας βουναλάκια .
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.
- Σέρβιρε με φρέσκο ξύσμα λεμονιού.
Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις τις τέλειες κρέπες