Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:
- 4 φιλέτα Κοτόπουλο
- 3 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο )
- ½ κουταλάκι Σκόρδο (τριμμένο)
- 2 φλιτζάνια Ιταλικό ρύζι Αρμπόριο
- ½ φλιτζάνι λευκό Κρασί
- 4 φλιτζάνια Νερό
- 2 κουταλάκια πάστα Κάρυ
- 1 κουταλάκι Κουρκουμά
- 1 κουταλιά Γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι Βούτυρο
- Αλάτι & Πιπέρι
Διάβασε επίσης:
Πώς να φτιάξεις σνίτσελ κοτόπουλο με μακαρόνια
Πώς να φτιάξεις noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Βάλε τη μια κουταλιά ελαιόλαδο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις και ψήσε τα φιλέτα κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές, αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσεις.
- Βάλε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια βαθιά, πλατιά κατσαρόλα και σοτάρε το κρεμμύδι και μετά τον σκόρδο. Στη συνέχεια ρίξε το ρύζι και ανακάτεψε για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρασί και το άφησε να εξατμιστεί. Ανακάτεψε για λίγο.
- Πρόσθεσε με δόσεις το νερό, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι και γίνει al dente.
- Πρόσθεσε την πάστα κάρυ, τον κουρκουμά και ανακάτευσε καλά.
- Αφαίρεσε το ριζότο από τη φωτιά, πρόσθεσε το γιαούρτι και μετά το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει.
Σέρβιρετο ριζότο ζεστό με λίγη παρμεζάνα και το κοτόπουλο από πάνω, κομμένο σε φέτες.
Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις πικάντικη σαλάτα κινόα