Πώς να φτιάξεις ταλιατέλες με κοτόπουλο
Η συνταγή είναι για 4 μερίδες
Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:
- 500 γραμ. ταλιατέλες
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκ. σκόρδο σπασμένες
- 1/2 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
- 5-6 ντοματίνια
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. ζωμό κότας
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το μείγμα μπαχαρικών:
- πιπέρι καγέν
- πάπρικα καυτερή
- θυμάρι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Διάβασε επίσης:
Πώς να φτιάξεις ριζότο με κάρυ και κοτόπουλο
Πώς να φτιάξεις σνίτσελ κοτόπουλο με μακαρόνια
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Βάλε τα μπαχαρικά σε μπολ και κόψε σε μπουκιές το κοτόπουλο. Ανακάτεψε τα μπαχαρικά με το κοτόπουλο.
- Ζέστανε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε τηγάνι βαθύ και σόταρε το κοτόπουλο. Άφησε να ψηθεί από την μια πλευρά, χωρίς να το γυρίζεις συνέχεια στο τηγάνι. Όταν γίνει από τη μια πλευρά, γύρισε να ψηθεί κι από την άλλη. Έπειτα, βγάλ' το σε πιατέλα και σκέπασε να μείνει ζεστό.
- Πρόσθεσε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και σε δυνατή φωτιά και σόταρε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Αφαίρεσε το σκόρδο και πρόσθεσε τις πιπεριές. Μετά ψήσε για 1′-2′ σε δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση κι ανακάτεψε.
- Πασπάλισε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και βγάλε τα λαχανικά σε πιατέλα.
- Ρίξε το κρασί και τον ζωμό στο ίδιο τηγάνι. Βράσε για 3′-5′ να κατέβει ο όγκος του υγρού και συγχρόνως τρίψε το τηγάνι με κουτάλα να ντεκλασάρεις τους κρυσταλλωμένους χυμούς.
- Πρόσθεσε την κρέμα και το κοτόπουλο και άφησε να βράσει λίγο και να πυκνώσει σε μέτρια φωτιά.
- Διόρθωσε το αλατοπίπερο και πρόσθεσε λίγο απ’ όλα τα μπαχαρικά για να γίνει πιο έντονη η σάλτσα.
- Ρίξε τις ήδη βρασμένες ταλιατέλες και ρίξε τες τελευταία στιγμή όπως στάζουν στην σάλτσα.
- Πρόσθεσε τα λαχανικά και το υπόλοιπο βούτυρο, ανακάτεψε καλά και πασπάλισε μαϊντανό.
Μην ξεχάσεις να τρίψεις μπόλικο τυρί κατά το σερβίρισμα!
Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα