Thumbnail

Πώς να φτιάξεις χοιρινό γεμιστό με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα Πώς να φτιάξεις χοιρινό γεμιστό με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα

Μια συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσεις
Δεν πρόκειται για ένα απλό χοιρινό στον φούρνο, καθώς η γέμιση με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα θα το κάνει ακαταμάχητο. Μια συνταγή που σίγουρα θα κάνεις πάνω από μία φορά.

Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:

  • 1 ½ κιλό Χοιρινό (λαιμός)
  • ½ φλιτζάνι Λιαστή Ντομάτα (ψιλοκομμένη, όχι πολύ αλμυρή)
  • 1 ½ φλιτζάνι Γραβιέρα (κομμένη σε μικρούς κύβους)
  • 3 κουταλιές Θυμάρι (φρέσκο, ψιλοκομμένο)
  • 2 κουταλιές γλυκό Σύκο
  • 1 κουταλιά Μουστάρδα
  • 1 κουταλιά Φρυγανιά
  • ½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • λίγο Νερό
  • Αλάτι & Πιπέρι

Διάβασε επίσης:

Πώς να φτιάξεις ταλιατέλες με κοτόπουλο

Πώς να φτιάξεις ριζότο με κάρυ και κοτόπουλο

Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:

  • Με ένα κοφτερό μακρύ μαχαίρι, άνοιξε προσεκτικά στη μέση του κρέατος μια εσοχή πιέζοντας προς τα κάτω. Δηλαδή ανοίγετε μια μεγάλη τρύπα στη μέση του κρέατος από πάνω μέχρι κάτω. Πρόσεχε όσο μπορείς να μην το σκίσεις.
  • Σε ένα μπολ ρίξε τη λιαστή ντομάτα, τη γραβιέρα, το θυμάρι και το γλυκό σύκο. Ανακάτεψε καλά.
  • Γέμισε το χοιρινό με το μείγμα από τη λιαστή ντομάτα και τη γραβιέρα, σπρώχνοντας το μέσα στην εσοχή που έκανες στο κρέας με την ανάποδη πλευρά μιας ξύλινης κουτάλας.
  • Τοποθέτησε το γεμιστό κρέας σ’ ένα ταψί και άλειψε με τη μουστάρδα.
  • Πασπάλισε το χοιρινό από πάνω με τη φρυγανιά και πρόσθεσε το ελαιόλαδο και λίγο νερό απλά για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
  • Τέλος, το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις σνίτσελ κοτόπουλο με μακαρόνια

Πηγή

Home