Πώς να φτιάξεις κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι
Μια θρεπτική συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις
Η συνταγή είναι για 8-10 μερίδες.
Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:
- 3 αυγά μεσαία
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 175 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μέλι
- 30 γρ. καρύδια
- ξύσμα πορτοκάλι
- φύλλα μέντας
Διάβασε επίσης:
Πώς να φτιάξεις τάρτα λεμόνι µε ψημένη μαρέγκα
Πώς να φτιάξεις σοκολατένιο κέικ κανέλας
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάλε τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι, και ανακάτεψε καλά με μια κουτάλα.
- Βάλε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ 10x30 εκ. και ψήσε 50 λεπτά.
- Αφαίρεσε και άφησε να κρυώσει.
- Άπλωσετο γιαούρτι με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ, πρόσθεσε το μέλι, τα καρύδια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, φύλλα δυόσμου και σέρβιρε.
Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις τις τέλειες κρέπες