Η συνταγή είναι για 3 μερίδες
Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:
- 1 συσκευασία σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση (βελανίδια)
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γραμ. φρέσκα ψιλά φασολάκια
- 1/2 φλ. ελιές φιλέτο
- 1 συσκευασία τόνος σε νερό
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. κάπαρη ψιλή
- λίγο αγουρέλαιο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάβασε επίσης:
Πώς να φτιάξεις ταλιατέλες με κοτόπουλο
Πώς να φτιάξεις ριζότο με κάρυ και κοτόπουλο
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Zεματίζουμε πρώτα τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Bράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα και τα ζεματισμένα φασολάκια. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές, ανακατεύουμε και βράζουμε για 8 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό. Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα με τις ελιές και την κάπαρη.
- Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
- Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα