Thumbnail

Πώς θα καταλάβεις εάν είσαι επιρρεπής στην αύξηση βάρους Πώς θα καταλάβεις εάν είσαι επιρρεπής στην αύξηση βάρους

Και όμως, υπάρχουν διάφοροι λόγοι που βάζεις κιλά
Αχ αυτή η ζυγαριά. Πάλι δείχνει πως έβαλες 1-2 κιλά. Τι φταίει όμως και βάζεις εύκολα βάρος; Αν το βρεις, θα μπορείς και να το διορθώσεις.

Ταξιδεύεις συχνά 

Αν κάνεις μια δουλειά που προϋπόθετει αρκετά ταξίδια στο μηναίο πρόγραμμα και αγχώνεσαι, είναι λογικό να βάζεις κιλά, καθώς όπως έχουμε ξαναπεί, το άγχος αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία προκαλεί εναπόθεση λίπους. 

Δεν πίνεις αρκετό νερό 

Αυτό είναι λάθος και το ξέρεις. Προσπάθησε η κατανάλωση νερού να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου. Διαφορετικά, θα φουσκώνεις και ασυναίσθητα θα καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες. 

Διάβασε ακόμη: Οι καλύτεροι μέθοδοι για να διατηρήσεις το βάρος σου

Καταναλώνεις αρκετό αλκοόλ 

Και όμως, πέρα από τις επιπτώσεις στην υγεία σου, αυτή η κακή σου συνήθεια έχει επιπτώσεις και στην αύξηση του σωματικού σου βάρους. 

Παραλείπεις γεύματα

Ακόμη ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί. Αν παραλείπεις γεύματα, δε θα χάσεις κιλά. Ακριβώς το αντίθετο. Διότι όταν διατηρείς ένα σταθερό διατροφικό πρόγραμμα και καταναλώνεις μικρά γεύματα κάθε 3-4 ώρες, τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου θα είναι σταθερά και θα έχεις ένα υγιές βάρος. 

Διάβασε επίσης:

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις την πείνα σου

Δώσε σημασία στο πότε και τι τρως όταν γυμνάζεσαι

Έχεις γενετική προδιάθεση 

Δεν πρόκειται για μύθο. Αν η οικογένειά σου έχει προδιάθεση σε μεταβολικά σύνδρομα, προβλήματα θυρεοειδούς και ορμονικές ανισορροπίες, τότε ενδεχομένως να αντιμετωπίσεις κι εσύ αντίστοιχο πρόβλημα στο μέλλον. Η γενετική διαδραματίζει επίσης τεράστιο ρόλο στην κατανομή του λίπους, στο σχήμα του σώματος και στο πόσο καλά ο μεταβολισμός σου δουλεύει.

Διάβασε ακόμα: Καιρός να εντάξεις το βραδινό περπάτημα στην καθημερινότητά σου

Πηγή 

Home