Thumbnail

Μήπως είσαι αλλεργική στον ήλιο; Μήπως είσαι αλλεργική στον ήλιο;

Και όμως, είναι αρκετά πιθανόν
Λιάζεσαι στον ήλιο μέρες που είναι και ενώ έχεις μεριμνήσει -πολύ σωστά- για την αντιηλιακή σου προστασία, εμφανίζεις εξανθήματα σε αρκετά σημεία του σώματος σου. Μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά ενδέχεται να είσαι αλλεργική στον ήλιο!

Αυτό συμβαίνει γιατί το ανοσοποιητικό σου αντιλαμβάνεται τις ακτίνες του ήλιου ως εξωτερικό αλλεργιογόνο και αντιδρά για να προστατέψει το σώμα σου.

Ήλιος: ενέργεια και ευεξία για το σώμα και το πνεύμα

Σύμφωνα με τους ειδικούς το εξάνθημα λόγω της αλλεργίας στον ήλιο δεν εμφανίζεται αμέσως, αλλά μετά από κάποιες ώρες ή και ημέρες. Αυτό το είδος εξανθήματος μπορεί να προκαλέσει φαγούρα η οποία μπορεί να γίνει πολύ επώδυνη και να εμφανιστούν μέχρι και φουσκάλες. Επιπλέον, οι πονοκέφαλοι και ο πυρετός θα μπορούσαν να συνοδεύουν τη συγκεκριμένη αλλεργία. Ο καλύτερος όμως τρόπος για να γνωρίζεις με βεβαιότητα εάν όντως έχεις αλλεργία στον ήλιο είναι να επισκεφθείς αμέσως έναν γιατρό.

Παιδί στην παραλία: Πώς να το προφυλάξεις από τις ψηλές θερμοκρασίες

Συνήθως αυτή η πάθηση τείνει να επηρεάζει τις γυναίκες με πιο ανοιχτούς τύπους δέρματος, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η γενετική προδιάθεση.

Πώς να φτιάξεις σπιτικό λάδι μαυρίσματος

 

Πηγή 

Home