Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου (χωρίς δέρμα, κομμένα σε κάθετες λωρίδες)
- 4 κρεμμύδια για στιφάδο (κομμένα στη μέση)
- 2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. μαύρα φασόλια
- 140 γρ. κινόα (βρασμένη)
- Χυμό από ένα 1 lime
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα)
- 200 ml. ζωμό κοτόπουλου
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς να φτιάξεις πικάντικη σαλάτα κινόα
Εκτελέση
- Βάζεις ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και το αφήνεις να κάψει.
- Μόλις κάψει, ρίχνεις μέσα τα κρεμμύδια και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνεις τις πιπεριές και τις σοτάρεις για 1 λεπτό ακόμη.
- Έπειτα, ρίχνεις το κοτόπουλο και το σοτάρεις μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνεις τον πελτέ, τη ζάχαρη και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
- Σβήνεις με το χυμό lime, ρίχνεις τη ντομάτα κονκασέ, τα μαύρα φασόλια, τα φύλλα βασιλικού, το ζωμό κοτόπουλου, αλατοπιπερώνεις και σιγομαγειρεύεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρεις από τη φωτιά και σερβίρεις με κινόα.
Διάβασε ακόμη
Πώς να φτιάξεις πίτσα με ζύμη από κινόα
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ