Thumbnail

Γιατί το καλοκαίρι έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή σου; Γιατί το καλοκαίρι έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή σου;

Τρείς οι σημαντικοί λόγοι σύμφωνα με τους επιστήμονες
Το καλοκαίρι γενικώς, είναι μια παράξενη εποχή για το σέξ και τις σχέσεις. Πέφτει η διάθεση, η όρεξη για σεξ... Λίγο η ζέστη, λίγο οι ψηλές θερμοκρασίες και τα βράδια, κάτι περίεργο συμβαίνει και μειώνεται η επιθυμία.

Οι επιστήμονες πάντως, υποστηρίζουν ότι, το καλοκαίρι έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή σου.

Έχουν να σου δώσουν κάποιες σημαντικές εξηγήσεις! 

Τέτοια θέματα βλέπεις, έχουν μελετηθεί εξονυχιστικά από τους ειδικούς.

Πάμε να δούμε λοιπόν «πώς επηρεάζει το καλοκαίρι τη σεξουαλική σου ζωή!

sex2

Διάβασε ακόμη: Πώς να διαχειριστείς το άγχος | MyLife

1. Η ζέστη είναι ενοχλητική 

Το καλοκαίρι, η υπερβολική ζέστη μας ενοχλεί και δε θέλουμε να μας αγγίζει άνθρωπος. Το έχεις πάθει κι εσύ ε; Πάντως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπερβολική ζέστη μειώνει τα επίπεδα μελατονίνης του οργανισμού που τείνουν να σταματούν και την έκκριση ορμονών για το σεξ.  Ενώ, την άνοιξη ο ήλιος μας αρέσει και έχουμε διάθεση για παιχνίδια στο κρεβάτι και σεξ.. είναι τουλάχιστον, καλύτερα τα πράγματα! Σεξουαλικά μιλάμε πάντα... 

2. Είναι η ανεπίσημη εποχή της απάτης

Πολλοί ειδικοί στις σχέσεις υποστηρίζουν ότι επειδή το καλοκαίρι έχει συνδεθεί στο μυαλό των ανθρώπων με την περιπέτεια, τη διασκέδαση και τα ξενύχτια, αρκετοί είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να απατήσουν τον/την σύντροφό τους. Έτσι, για την περιπέτεια! 

 

3. Το άγχος, που είναι αρνητικός παράγοντας μετά από τις εξετάσεις

Πολλοί μαθητές και φοιτητές περιμένουν μέσα στο καλοκαίρι, τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις τους. Οπότε, το άγχος είναι ένας παράγοντας που μειώνει τη διάθεση για σεξ. Μάλιστα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το άγχος για τα αποτελέσματα είναι και ένας από τους λόγους που πολλοί, άντρες κυρίως, αποφεύγουν το σεξ κατά το καλοκαίρι.

Διάβασε ακόμη: Πώς θα καταλάβεις εάν διακατέχεσαι από άγχος | MyLife

Διάβασε ακόμη: Μόλις βρήκαμε το αντίδοτο στο άγχος και την κατάθλιψη | MyLife

Πηγή

Home