Thumbnail

Ποια εικόνα έχεις για τους άλλους; Ποια εικόνα έχεις για τους άλλους;

Μήπως βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα;
Λιγό-πολύ όλοι το έχουμε κάνει κατά καιρούς. Βάζουμε τους ανθρώπους σε διάφορες κατηγορίες, έχοντας στο μυαλό μας συγκεκριμένες πεποιθήσεις. Η πρώτη εντύπωση όμως, είναι πάντα η σωστή;

Αυτό το κάνουμε ενδεχομένως στην προσπάθεια μας να φιλτράρουμε σχετικά γρήγορα ποιοι άνθρωποι μας ταιριάζουν και ποιοι όχι.

 woman

Μπορούμε, όμως, να καταλήξουμε κάπου μόνο από τις πρώτες εντυπώσεις; Αλλά υπάρχει και κάτι που είναι ακόμα χειρότερο; Μπορούμε να δεχθούμε την ανατροπή της εικόνας από τον άλλο; Έστω ότι γνωρίζεις έναν άντρα που θεωρείς ότι έχει αρνητικά στοιχεία που δεν σου αρέσουν, αλλά στην πορεία αποδεικνύεται ότι έκανες λάθος και δεν είναι αυτό που περίμενες. Είσαι έτοιμη να αποδεχθείς τη ‘διορθωμένη’ εικόνα ή εμμένεις στην αρχική σου άποψη; Διότι οι περισσότεροι εμμένουμε στην άποψή μας και δύσκολα μπορούμε να δούμε πέρα από αυτήν. Προτιμάμε να τιμάμε το πρότυπο που έχουμε δημιουργήσει στο μυαλό μας παρά να δούμε την πραγματική εικόνα, και σε αυτό δεν μας βοηθάνε και οι αρνητικές εμπειρίες που είχαμε στο παρελθόν. Αν για παράδειγμα είσαι καμένη από τις σχέσεις σου και κάθε φορά προσδοκάς την τελειότητα, το πιο πιθανόν είναι να απογοητευτείς και να επαναλάβεις το μοτίβο των μέχρι τώρα σχέσεων σου. Εκείνο που οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις είναι να απαλλαγείς από τα στεγανά και την κατηγοριοποίηση και να δεις τον άλλο όπως πραγματικά είναι και όχι όπως νομίζεις πως είναι. 

Διάβασε επίσης 

Πώς αντιμετωπίζεις έναν έρωτα μετά από μια απώλεια

Ποιά είναι τα μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων;

Ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν κατά καιρούς

 

Πηγή 

 

Home