Thumbnail

Αυτό το είδος σεξ κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους Αυτό το είδος σεξ κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους

Η επιστήμη αποκαλύπτει
Οι περισσότεροι πιστεύουν πως όσο πιο συχνά έρχεσαι σε σεξουαλική επαφή τόσο το καλύτερο.  Κι όμως, οι επιστήμονες έρχονται αυτή τη φορά να το διαψεύσουν, επισημαίνοντας το αυτονόητο: Πως, δεν έχει να κάνει με την ποσότητα αλλά με…την ποιότητα.

Το σεξ δεν είναι αρκετό: Αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους, σύμφωνα με τους ειδικούς που έκαναν σχετικές έρευνες, είναι το είδος που παίζει ρόλο και όχι το πόσο συχνά ερχόμαστε σε επαφή για την σεξουαλική πράξη.

Με λίγα λόγια, ακόμη κι αν δεν είμαστε «σχεσάκηδες», η επαφή -όχι τα προκαταρκτικά-, αλλά η τρυφερότητα, οι αγκαλιές, τα χάδια είναι που δίνουν νόημα στη σεξουαλική μας ζωή και όχι αυτή καθ' αυτή η σεξουαλική πράξη

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η συχνότητα της μιας φοράς την εβδομάδα ή της μιας φοράς στις δέκα μέρες, μαζί με το είδος της οικειότητας που μοιράζεται το ζευγάρι, είναι αυτό που καθορίζει την ευτυχία τους.

Διαβάστε ακόμα: Το βραδινό σεξ κάνει καλό στην υγεία

Αγκαλιές και φιλιά

Αυτό το οποίο αποδεικνύει η συγκεκριμένη έρευνα, είναι ουσιαστικά πως όλα όλα γίνονται για τις... αγκαλιές, τα φιλιά και τα χάδια, για ό,τι δηλαδή μπορεί να προηγηθεί ή να ακολουθήσει του σεξ και όχι αποκλειστικά για τη σεξουαλική πράξη.

σεξ5

Με λίγα λόγια, οι σχέσεις των ζευγαριών εξαρτώνται από τον σεξουαλικό παράγοντα, αλλά χτίζονται πάνω σε όλα τα υπόλοιπα. 

Οι ερευνητές επιστράτευσαν 335 Αμερικανούς εθελοντές, οι οποίοι έπρεπε να απαντήσουν σε ένα σχετικά εύκολο ερωτηματολόγιο: πόσα συχνά έκαναν σεξ, πόσο ευτυχισμένοι ένιωθαν μετά από αυτό, πόσο συχνά τους φιλούσαν ή τους αγκάλιαζαν οι σύντροφοι τους; Στη δεύτερη φάση του πειράματος, οι επιστήμονες απηύθυναν τις ίδιες ερωτήσεις σε 74 ζευγάρια από το Σαν Φρανσίσκο, ενώ στην τρίτη ζήτησαν από 106 ζευγάρια από τη Σουηδία να κρατούν ημερολόγιο για τη συχνότητα με την οποία συνευρίσκονταν.  

ζευγάρι-σεξ

Εκείνο που τελικά προέκυψε, ήταν ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά ανά 10 ημέρες, τόσο πιο εύκολο τους ήταν να διατηρήσουν μία ευτυχισμένη, ομαλή ζωή, στην οποία οι τρυφερές κινήσεις, οι αγκαλιές και τα φιλιά συντηρούνταν καθ' όλη τη διάρκεια και μέχρι την επόμενη συνεύρεσή τους.  

Οι ερευνητές επιμένουν πως τα ζευγάρια που είχαν στο ενεργητικό τους περισσότερες τέτοιες οικείες στιγμές εμφανίζονται με ειλικρίνεια και ως τα πιο ευτυχισμένα της έρευνας.   

Διαβάστε ακόμα

Τα sex toys που έχεις στο σπίτι και δεν το ξέρεις

Οι ερωτικές στάσεις που μπορείς να ακολουθήσεις εάν σου αρέσει το spanking

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο γνωστή στάση στο σεξ

 

Πηγή

Home