Thumbnail

Πώς να χάσεις γρήγορα βάρος Πώς να χάσεις γρήγορα βάρος

Ακολουθώντας τρία απλά βήματα
Ποια δεν θέλει να χάσει κιλά εύκολα και γρήγορα. Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Δες λοιπόν πώς θα τα καταφέρεις.

Κόψε τα σάκχαρα και το άμυλο

Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η μείωση των σακχάρων και των αμύλων, που περιέχονται στους υδατάνθρακες. Όταν το καταφέρεις αυτό, θα δεις ότι θα πεινάς λιγότερο και κατ΄ επέκταση θα τρως λιγότερο. Παράλληλα, αντί να καις υδατάνθρακες για ενέργεια, το σώμα σου αρχίζει να καίει το αποθηκευμένο λίπος. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι έτσι μειώνονται τα επίπεδα ινσουλίνης, κάνοντας τα νεφρά σου να αποβάλλουν περιττό νάτριο και νερό από το σώμα. Αυτό μειώνει το φούσκωμα και την κατακράτηση υγρών.

Διάβασε ακόμη: Τα 5 υγιεινά τρόφιμα που μπορεί να καταστρέφουν τη δίαιτά σας

Να τρως πρωτεΐνες, λιπαρά και λαχανικά

Καθένα από τα γεύματά σου πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη, λίπος και λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Η οργάνωση των γευμάτων με αυτό τον τρόπο θα φέρει αυτόματα την πρόσληψη υδατανθράκων στο συνιστώμενο εύρος των 20-50 γραμμαρίων την ημέρα.Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορούν επίσης να μειώσουν την επιθυμία για φαγητό κατά 60%, να μειώσουν την επιθυμία για σνακ στο τέλος της νύχτας κατά το ήμισυ και να σε κάνουν να χορτάσεις με 441 λιγότερες θερμίδες ημερησίως. Μην φοβάσαι να γεμίσεις το πιάτο σου με λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Μπορείτε να φας τεράστιες ποσότητες από αυτά, χωρίς να ξεπεράσεις τους 20-50 γραμμάρια υδατάνθρακες την ημέρα. Μην αποφεύγεις να τρως λίπος, καθώς όταν προσπαθείς να περιορίσεις την πρόσληψη υδατανθράκων και λιπών ταυτόχρονα, είναι πιο πιθανό να αποτύχεις. Οι αυστηροί περιορισμοί θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άθλια και τελικά να εγκαταλείψεις το σχέδιο.

Διάβασε ακόμη: Ποιος είπε ότι όταν κάνεις διαίτα απαγορεύεται το ποτό;

Να γυμνάζεσαι με βάρη 3 φορές την εβδομάδα

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επισκέπτεσαι το γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα. Κάνε μια προθέρμανση και σήκωσε μερικά βάρη. Εάν είσαι καινούργια στο γυμναστήριο, ζήτησε συμβουλές από έναν γυμναστή. Κάνοντας βάρη, θα κάψεις αρκετές θερμίδες και θα αποτρέψεις την επιβράδυνση του μεταβολισμού σου, η οποία είναι μια κοινή παρενέργεια της απώλειας βάρους. Μελέτες σχετικά με τις δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες δείχνουν ότι μπορείς ακόμη και να κερδίσεις λίγη μυϊκή μάζα, ενώ χάνεις σημαντικές ποσότητες σωματικού λίπους. Εάν τα βάρη δεν είναι η ιδανική επιλογή για εσένα, τότε δοκίμασε κάποια άλλη σωματική άσκηση, όπως περπάτημα, τζόκινγκ, τρέξιμο, ποδήλατο ή κολύμπι.

Διάβασε επίσης: Kate Middleton: Αυτή είναι η δίαιτα που έκανε και έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης!

 

Πηγή 

Home