Thumbnail

Τα τέσσερα πιο πιθανά σενάρια που δεν απολαμβάνεις το στοματικό σεξ Τα τέσσερα πιο πιθανά σενάρια που δεν απολαμβάνεις το στοματικό σεξ

Τι λένε οι ειδικοί
Όπως και να το κάνουμε, το στοματικό σεξ είναι μέρος της όλης απόλαυσης που περιλαμβάνει μια σεξουαλική πράξη. 

Μάλιστα, ορισμένες φορές το στοματικό μπορεί να είναι ακόμα πιο απολαυστικό και από όλη την διαδικασία αφού προσφέρει ένα διαφορετικό αίσθημα ικανοποίησης το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και σαν «κινητήριος δύναμη» για τη συνέχεια.

Όσο απολαυστικό κι αν είναι, όμως υπάρχουν γυναίκες που δεν το απολαμβάνουν και τόσο κι αυτό λόγω του ότι γίνεται κάπως επώδυνο.

Διαβάστε ακόμα: Πώς να κάνεις σεξ και να μην «κολλήσεις» την ίωση του συντρόφου σου

Αυτό μπορεί να μην φαίνεται κάτι το σοβαρό ή τρομερό, ωστόσο για τις γυναίκες που το βιώνουν είναι συχνά αιτία απογοήτευσης και αφορμή για να αποστασιοποιηθούν από το σύνολο της σεξουαλικής επαφής.

Γιατί, όμως, κάποιες γυναίκες πονάνε κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ; Τι φταίει και που οφείλεται αυτό;

Οι ειδικοί έρχονται να ρίξουν τα φώτα τους σε ένα τόσο σημαντικό σεξουαλικό θέμα που απασχολεί τις γυναίκες και κατ’ επέκταση τους άντρες.

Το Σεξ δεν είναι ντροπή

Γονείς, παππούδες, δάσκαλοι, καθηγητές σίγουρα σου έλεγαν ότι το σεξ είναι κάτι ιερό και γίνεται με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Κι εσύ μπορεί τώρα να τα θεωρείς όλα αυτά χαζά, αλλά κάπου βαθιά στο υποσυνείδητό σου υπάρχει ακόμα εκείνο το παιδί που πιστεύει ότι αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό και ντρέπεται. Το αποτέλεσμα; «Εάν ανησυχείς ότι το να δέχεσαι στοματικό σεξ είναι λάθος, τότε αυτός ο φόβος και το άγχος μπορούν συχνά να σφίξουν τους κολπικούς ιστούς και να δημιουργήσουν αρκετό πόνο και δυσφορία». Αν, λοιπόν, θεωρείς ότι αυτό σου συμβαίνει, θα ήταν καλό να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο-σεξολόγο, για να σε βοηθήσει.

Τα τέσσερα πιο πιθανά σενάρια που δεν απολαμβάνεις το στοματικό σεξ

Τεχνικά…προβλήματα

Ναι, υπάρχει η πιθανότητα να μην έχεις εσύ το πρόβλημα, αλλά το ταίρι σου. Επομένως, για να μην κάνεις το λυσσασμένο σκυλί και να δυσκολεύεσαι να πάρεις ανάσα, κάνε μια παύση και πες αυτό που σε ενοχλεί. Αν πάλι δεν λέει να καταλάβει, κάνε ένα κεφαλοκλείδωμα με τα πόδια και δώστου να καταλάβει.

Προσοχή στις μολύνσεις

Λογικά είναι το πρώτο που ο καθένας μας θα σκεφτεί και όχι αδίκως. Σύμφωνα με τον σεξολόγο, Pebble Kranz, μυκητιάσεις μπορούν να προκαλέσουν έντονη φαγούρα στην περιοχή των γενετικών οργάνων, ενώ η βλεννόρροια και τα χλαμύδια μπορούν να προκαλέσουν πόνο, αν κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ γίνεται και χρήση κάποιου ερωτικού βοηθήματος διείσδυσης. Επιπλέον, ο πόνος είναι πολύ πιθανό να συνδέεται και με έρπη των γενετικών οργάνων, ακόμα και αν ακόμα δεν έχει γίνει εμφανής. Ευτυχώς, για όλα τα παραπάνω υπάρχουν μέθοδοι θεραπείας και καταπράυνσης του πόνου.

Τραυματικές εμπειρίες

Αν στο παρελθόν έχεις βιώσει κάποια τραυματική σεξουαλική εμπειρία, τότε υπάρχει η πιθανότητα ότι όταν κάτι στη θυμίσει το σώμα σου θα μπει σε κατάσταση «fight-or-flight» (πάλεψε-ή-τρέξε) και η ιστοί του πυελικού σου εδάφους θα σφίξουν. Αυτό το «κάτι» δεν είναι αναγκαστικά αποκλειστικά αυτό που σου συνέβη, αλλά μπορεί να είναι και μία μυρωδιά, ένας ήχος ή οτιδήποτε στο θυμίζει. Η καλύτερη διέξοδος εδώ είναι το να συζητήσεις με τον σύντροφό σου τι σου συνέβη (στον βαθμό πάντα που εσύ νιώθεις άνετα), ώστε να είναι προετοιμασμένος να σταματήσει αν κάνει κάτι που σου προκαλεί δυσφορία, είτε σωματική, είτε ψυχολογική. 

Διαβάστε ακόμα

Ποια κόλπα είναι καλύτερα και από το σεξ;

3 στάσεις στο σεξ ιδανικές για τα κρύα βράδια του χειμώνα 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παντρεμένοι στο σεξ

 

Πηγή

Home