Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο μοσχαρίσιο σουβλάκι με μέλι και σουσάμι.
Δες πως:
Υλικά
500 γρ. μοσχαράκι γάλακτος
12 μέτρια φρέσκα μανιτάρια
1/3 φλ. μέλι
3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
4 κουτ. σούπας σουσάμι
1 κουτ. του γλυκού θυμάρι
16 λαχανάκια Βρυξελλών
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
Αλάτι
Εκτέλεση
Ανακάτεψε το μέλι με το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το σουσάμι και το θυμάρι. Κόψε το κρέας σε κύβους και μαρίναρέ το για 5 λεπτά στο παραπάνω μείγμα.
Για να ετοιμάσεις τα σουβλάκια, στράγγιξε το κρέας και κράτα τη μαρινάδα για να φτιάξεις τη σάλτσα. Κόψε τα μανιτάρια στη μέση και πέρνα τα σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια εναλλάξ με το κρέας. Ψήνσε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Όσο ψήνονται τα σουβλάκια, ρίξε τα λαχανάκια και τη ζάχαρη σε αλατισμένο νερό και βράσε τα για 10 λεπτά. Αφού τα στραγγίξεις και τα βάλεις με τη μαρινάδα που περίσσεψε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Τα αφήνεις για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Μοίρασε τα λαχανάκια και τη σάλτσα στα πιάτα και σέρβιρε τα σουβλάκια.
Διαβάστε ακόμα
Πώς να φτιάξεις ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν
Πώς να φτιάξεις ψητά καρότα με σκόρδο και παρμεζάνα