Εκτός από νόστιμο, το αβοκάντο είναι ένας θησαυρός υγείας. Επομένως, είναι πολλοί οι λόγοι που αξίζει να το βάλεις όχι μόνο στη διατροφή σου, αλλά και σε άλλες παρασκευές και συνταγές για τέλειο, γευστικό αποτέλεσμα.
Αξιοποιήστε το πέστο για άλειμμα ή για υπέροχα μακαρόνια.
Υλικά
• 1 αβοκάντο ώριμο
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αφθονο βασιλικό και μαϊντανό ή σπανάκι (κατεψυγμένο ή φρέσκο)
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουταλιές κάσιους
• 100 γραμμάρια παρμεζάνα, σε κομματάκια
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
• Σε μουλινέτα βάλε τον βασιλικό και το σπανάκι ή μαϊντανό
• Συμπλήρωσε με όλα τα υλικά, πλην λαδιού, αλάτι και πιπέρι
• Δούλεψε τη μουλινέτα καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά
• Πρόσθεσε τότε το ελαιόλαδο και δούλεψε ξανά
• Δοκίμασε για αλάτι ή πιπέρι και ετοιμάσου να το απολαύσεις!
Διαβάστε ακόμα
Πώς να φτιάξεις σουβλάκι με μέλι και σουσάμι
Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι aglio e olio
Πώς να φτιάξεις ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν