Thumbnail

Πώς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου για να αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς Πώς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου για να αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς

Νόμος της έλξης
Λένε πως μπορείς να πετύχεις τα πάντα, αρκεί να το θέλεις πραγματικά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Αρχικά, για να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε στη ζωή μας, θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ως προς το τι θέλουμε. 

Το δεύτερο βήμα είναι να αισθανόμαστε βαθιά μέσα μας ότι μπορεί να μας συμβαίνει αυτό που θέλουμε. To μυαλό μας πρώτα συλλαμβάνει κάτι και κατόπιν το δημιουργεί. Θέλεις να ζωγραφίσεις ένα σπιτάκι και έναν ήλιο; Πρώτα το φαντάζεσαι, το βλέπεις στο μυαλό σου και μετά το ζωγραφίζεις. 

Τις περισσότερες φορές για τα απλά πράγματα είναι ενστικτώδης η αντίδραση του οραματισμού. Όταν, όμως, έχουμε να κάνουμε με κάτι που δε μας έχει ξανασυμβεί ή κάτι που θεωρούμε πως είναι δύσκολο να συμβεί, τότε ο οραματισμός με συγκεκριμένες οδηγίες προς τον εγκέφαλό μας, μάς φέρνει πολύ πιο κοντά στον στόχο.

Ο νούς είναι προγραμματισμένος να δημιουργεί αυτό που του τροφοδοτούμε. Είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας στη δημιουργία της πραγματικότητάς μας. Γι’ αυτό, όταν σκεφτόμαστε κάτι αρνητικό, θα συμβεί κάτι αρνητικό. Μπορεί να μη συμβεί ακριβώς αυτό που σκεφτόμασταν, αλλά θα συντελεστεί σε κάποιον άλλο τομέα κάποια άλλη στιγμή.

Όταν σκεφτόμαστε κάτι θετικό το οποίο θέλουμε να συμβεί, εκπαιδεύουμε το μυαλό μας να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να μας συμβεί.  Σκέψου το μυαλό σου σαν ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο κυνηγόσκυλο. Μόλις του πετάξεις το κόκαλο, τρέχει γρήγορα για να σου το φέρει.

Μπορούμε λοιπόν να πετάμε στο «κυνηγόσκυλό» μας ένα λαχταριστό κόκαλο ή να πετάξουμε… φόλα, δηλαδή αρνητικές σκέψεις. Εκείνο θα κάνει τα πάντα για να μας φέρει πίσω ό,τι του πετάξαμε.

free mylife cy

Αυτή είναι η βάση του περιβόητου νόμου της έλξης, που προβλήθηκε εκτεταμένα από το “The Secret”, η ταινία που έγινε και βιβλίο.  Καλό είναι να το δεις έστω και στην οθόνη παρά στο βιβλίο και θα καταλάβεις.

Υπάρχουν πολλοί πολέμιοι της λογικής του νόμου της έλξης, αλλά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το εξής: για να δημιουργήσουμε κάτι, πρέπει πρώτα να το μορφοποιήσουμε στο μυαλό μας.

Διαβάστε ακόμα

Αυτούς τους τύπους ανθρώπων πρέπει να τους αποφύγεις

Πώς να μην είσαι μνησίκακη

Πώς οι πολλές ευθύνες της μητρότητας επηρέαζουν την ψυχική υγεία μιας γυναίκας

 

Πηγή

 

Home