Thumbnail

Πώς να φτιάξεις ρυζοκροκέτες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί Πώς να φτιάξεις ρυζοκροκέτες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί

Μια υπέροχη συνταγή για ορεκτικό ή συνοδευτικό
Έχει περισσέψει ρύζι και δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Υπάρχει μια υπέροχη συνταγή με την οποία θα μπορούσες να το αξιοποιήσεις φτιάχνοντας κάτι υπέροχο το οποίο ταιριάζει για ορεκτικό αλλά και για τσίμπημα σε κάθε στιγμή της ημέρας.\

Δες εδώ τη συνταγή και φτιάξε τις δικές σου γεμιστές ρυζοκροκέτες με ζαμπόν και τυρί

Υλικά για 40 τεμάχια
4 φλιτζανάκια ρύζι γλασέ
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
100 γρ. μοτσαρέλα
200 γρ. ζαμπόν
250 γρ. γραβιέρα
1 αυγό
150 γρ. γαλέτα
ελαιόλαδο για το τηγάνι

Πώς να φτιάξεις ρυζοκροκέτες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί


Εκτέλεση
Kόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια. Tρίβουμε τη γραβιέρα. Kόβουμε τη μοτσαρέλα σε φετάκια. Bράζουμε το ρύζι σε 1½ λίτρο νερό και το αφήνουμε να πιει όλο του το νερό και να γίνει πηχτό πιλάφι. Tο αφήνουμε να κρυώσει και του προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε κροκέτες και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Και το πιάτο είναι έτοιμο!
bon appétit!

Διαβάστε ακόμα

Πώς να φτιάξεις σουβλάκια γαρίδας


Πώς να φτιάξεις πέστο βασιλικού με αβοκάντο


Πώς να φτιάξεις σουβλάκι με μέλι και σουσάμι
 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Home