Πώς να φτιάξεις ριζότο με παντζάρια
Τι λες για ένα εύγευστο πιάτο πλούσιο σε χρώμα και γεύση. Πιο κάτω θα δεις αναλυτικά τη συνταγή για ένα υπέροχο ριζότο με παντζάρια.
Υλικά για 6 μερίδες
400 γρ. παντζάρια
2 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
7 φλιτζάνια ζωμό παντζαριών
5 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
4 κουταλιές γιαούρτι
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Καθάρισε και βράσε τα παντζάρια
2. Σε ένα τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο, σόταρε ελαφρά το σκόρδο που έχεις πολτοποιήσει, ρίξε το ρύζι, τα παντζάρια, τη ρίγανη, το αλάτι, ανακάτεψε και σβήσε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί πρόσθεσε λίγο από τον ζωμό των παντζαριών ανακατεύοντας συνέχεια το ριζότο μέχρι να σωθεί ο ζωμός και επανέλαβε προσθέτοντας σιγά τον ζωμό μέχρι να τον πιει όλον.
3. Μαγείρεψε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ώστε το ριζότο να βράζει απαλά για περίπου 20-25 λεπτά. Ρίξε το γιαούρτι που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το τριμμένο τυρί και απόσυρε από τη φωτιά. Ανακάτεψε και σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαβάστε ακόμα
Πώς να φτιάξεις σουβλάκια γαρίδας
Πώς να φτιάξεις ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν
Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι aglio e olio