Thumbnail

Πώς να φτιάξεις ριζότο με παντζάρια Πώς να φτιάξεις ριζότο με παντζάρια

Ένα πιάτο που υπόσχεται να σε κερδίσει με το χρώμα και με τη γεύση του
Είναι η εποχή όπου το παντζάρι πρωταγωνιστεί στις επιλογές μας. Οι νηστείες αρχίζουν επομένως είναι και μια καλή ευκαιρία να βρούμε και τις ανάλογες συνταγές για την περίοδο που διανύουμε.

Τι λες για ένα εύγευστο πιάτο πλούσιο σε χρώμα και γεύση. Πιο κάτω θα δεις αναλυτικά τη συνταγή για ένα υπέροχο ριζότο με παντζάρια.

Υλικά για 6 μερίδες

400 γρ. παντζάρια

2 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο

7 φλιτζάνια ζωμό παντζαριών

5 κουταλιές ελαιόλαδο

½ κουταλάκι ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

4 κουταλιές γιαούρτι

½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

1. Καθάρισε και βράσε τα παντζάρια. Τα στράγγιξέ τα και κράτα τον ζωμό, τον οποίο πρέπει να διατηρήσεις ζεστό. Πάρε τα παντζάρια και τα πέρνα τα ελαφρά από το μπλέντερ.

2. Σε ένα τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο, σόταρε ελαφρά το σκόρδο που έχεις  πολτοποιήσει, ρίξε το ρύζι, τα παντζάρια, τη ρίγανη, το αλάτι, ανακάτεψε και σβήσε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί πρόσθεσε λίγο από τον ζωμό των παντζαριών ανακατεύοντας συνέχεια το ριζότο μέχρι να σωθεί ο ζωμός και επανέλαβε προσθέτοντας σιγά τον ζωμό μέχρι να τον πιει όλον.

3. Μαγείρεψε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ώστε το ριζότο να βράζει απαλά για περίπου 20-25 λεπτά. Ρίξε το γιαούρτι που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το τριμμένο τυρί και απόσυρε από τη φωτιά. Ανακάτεψε και σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ριζότο με παντζάρια

Διαβάστε ακόμα

Πώς να φτιάξεις σουβλάκια γαρίδας

Πώς να φτιάξεις ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν

Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι aglio e olio

 

Πηγή

 

Home