Πώς να φτιάξεις ριζότο με σπανάκι και παρμεζάνα

Υλικά για 6 άτομα
2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο
300 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
4 καρύδια τριμμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
6 φύλλα βασιλικού
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
7 φλιτζάνια ζεστός ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
1.
Ζεμάτησε το σπανάκι. Άφησε το να κρυώσει και ακολούθως, λιώσε το στο μίξερ. Ψιλόκοψε τα φύλλα βασιλικού.


2. Σε μια κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο και σόταρε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξε το ρύζι και σβήσε με το κρασί.


3. Πρόσθεσε το σπανάκι, τον βασιλικό και άφησε το να μαγειρευτεί προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ρίξε τα τριμμένα καρύδια, αλάτι, τον χυμό μοσχολέμονου και θα «δέσει» με την προσθήκη παρμεζάνας. Ανακάτεψε και σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε ακόμα

Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι ολικής με γαρίδες 


Πώς να φτιάξεις καραμελωμένα καρότα με βαλσάμικο


Πώς να φτιάξεις πατατοκεφτέδες με τυρί
 

Πηγή
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ