Thumbnail

Γυμναζόμαστε ενόψει καλοκαιριού Γυμναζόμαστε ενόψει καλοκαιριού

Δες τι πρέπει να προσέξεις
Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό καλοκαίρι κι όπως πάντα τρέχουμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για να προλάβουμε.

Δες τι πρέπει να προσέξεις αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις γυμναστική.

Διάβασε επίσης: Πώς να κάνεις σωστά stretching για ευλυγισία και χαλάρωση (Βίντεο)

1. Η ποιότητας της άσκησης δε σχετίζεται κατ΄ανάγκη με τον χρόνο της άσκησης. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός προγραμματισμός. Το σωστό χρονικό όριο εξάσκησης είναι από 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα και ένα τέταρτο.

2. Γυμναζόμαστε για να νιώσουμε ευεξία κι όχι κόπωση, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Αν νιώσεις ότι εξαντλείσαι, μην πιεστείς να ολοκληρώσεις την άσκηση.

3. Ενυδατώσου καταναλώνοντας πολλά υγρά. Κακή ενυδάτωση σημαίνει αυξημένες πιθανότητες αφυδάτωσης, λιγότερο ελαστικές μυϊκές ίνες, και μεγαλύτερος κίνδυνος για βλάβες.

Διάβασε ακόμη: Πρόγραμμα Pilates ό,τι πρέπει για τις μανούλες που γέννησαν πρόσφατα (Βίντεο)

4. Ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας του σώματος και στη σωστή αποκατάσταση του μυϊκού σου ιστού. Επιδίωξε να κοιμάσαι επαρκώς. 

5. Άσκηση και διατροφή πάνε μαζί. Γι' αυτό τον λόγο, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός και να τρέφεσαι σωστά. Ένας διατροφολόγος είναι ο κατάλληλος να σε συμβουλέψει τι πρέπει να κάνεις, ανάλογα με τις καθημερινές σου συνήθειες.

Δες ακόμα: Το τέλειο 15λεπτο πρόγραμμα προπόνησης για καύση λίπους (Βίντεο)

Πηγή

Home