Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν φτιάχνεις καφέ;
Για να φτιάξεις τον τέλειο καφέ, χρειάζεται να ακολουθείς πάντα τις τέσσερις θεμελιώδες αρχές. Ποιές είναι αυτές;
- Η σωστή αναλογία, που είναι 10 γρ. αλεσμένου καφέ προς 180 ml νερού για καφέ φίλτρου.
- Το άλεσμα των κόκκων του καφέ με βάση της μέθοδο εκχύλισης που θα χρησιμοποιήσεις
- Το φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό
- Η φρεσκάδα του καφέ μας
Διάβασε ακόμη:
Ένας καφές την ημέρα, πολλές έγνοιες κάνει πέρα
Συντελεί ο καφές στην απώλεια βάρους;
Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να πίνεις τον καφέ σου
Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν φτιάχνουμε καφέ;
Το λάθος αφορά τη διάρκεια βάσει της οποίας θα κρατήσουμε έναν καφέ στο σπίτι. Ο καφές από τη στιγμή που θα αλεστεί, θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε μια εβδομάδα. Διαφορετικά θα «ξεθυμάνουν» τα αρώματά του. Βέβαια, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να αλεθεί μονάχα η ποσότητα που επιθυμούμε να καταναλώσουμε εκείνη τη στιγμή. Ένα ακόμη βασικό λάθος που γίνεται στην παραγωγή καφέ, είναι ότι αποθηκεύεται σε δροσερά μέρη ή ακόμα και στο ψυγείο. Ο καφές χρειάζεται να προστατευθεί από το οξυγόνο, το φως, τη θερμότητα και την υγρασία και να αποθηκεύεται σε αδιαφανές και αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου.