Thumbnail

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν φτιάχνεις καφέ; Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν φτιάχνεις καφέ;

Μάθε τα μυστικά για έναν τέλειο καφέ
Λατρεύεις τον καφέ; Κι εμείς το ίδιο. Αν δεν σε παίρνει να αγοράζεις κάθε μέρα 2-3 καφέδες, είναι καιρός να μάθεις πώς να φτιάχνεις σωστά το αγαπημένο σου ρόφημα, σαν επαγγελματίας barista, για μεγαλύτερη απόλαυση!

Για να φτιάξεις τον τέλειο καφέ, χρειάζεται να ακολουθείς πάντα τις τέσσερις θεμελιώδες αρχές. Ποιές είναι αυτές; 

  • Η σωστή αναλογία, που είναι 10 γρ. αλεσμένου καφέ προς 180 ml νερού για καφέ φίλτρου.
  • Το άλεσμα των κόκκων του καφέ με βάση της μέθοδο εκχύλισης που θα χρησιμοποιήσεις
  •  Το φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό
  • Η φρεσκάδα του καφέ μας 

Διάβασε ακόμη: 

Ένας καφές την ημέρα, πολλές έγνοιες κάνει πέρα

Συντελεί ο καφές στην απώλεια βάρους;

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να πίνεις τον καφέ σου

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν φτιάχνουμε καφέ;

Το λάθος αφορά τη διάρκεια βάσει της οποίας θα κρατήσουμε έναν καφέ στο σπίτι. Ο καφές από τη στιγμή που θα αλεστεί, θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε μια εβδομάδα. Διαφορετικά θα «ξεθυμάνουν» τα αρώματά του. Βέβαια, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να αλεθεί μονάχα η ποσότητα που επιθυμούμε να καταναλώσουμε εκείνη τη στιγμή. Ένα ακόμη βασικό λάθος που γίνεται στην παραγωγή καφέ, είναι ότι αποθηκεύεται σε δροσερά μέρη ή ακόμα και στο ψυγείο. Ο καφές χρειάζεται να προστατευθεί από το οξυγόνο, το φως, τη θερμότητα και την υγρασία και να αποθηκεύεται σε αδιαφανές και αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου.

 

 

Home