Παρ' όλα αυτά, το άγχος αυτό δεν είναι πάντα υγιές· και καλό θα ήταν να το μειώσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Συνεπώς, χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στο πού και πόσα ξοδεύουμε, αλλά κι οργανωμένοι όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων μας.
Διάβασε επίσης:
Πώς η οικονομική στενότητα επηρεάζει την ψυχική σου υγεία
Πού ξοδεύεις πολλά χρήματα και δεν το αντιλαμβάνεσαι
Υπολόγιζε τα εβδομαδιαία σου έξοδα
Κάθε τέλος της εβδομάδας, υπολόγιζε πόσα χρήματα ξόδεψες, θέτοντάς κάθε φορά τα νέα προσωπικά σου όρια.
Επίλεγε εμπειρίες κι όχι υλικά αγαθά
Ξόδεψε χρήματα για ένα ταξίδι αντί για μια τσάντα. Τα υλικά αγαθά μπορούν να περιμένουν, ενώ κάποιες ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιούνται άμεσα. Διάλεγε να δίνεις τα λεφτά σου σε εμπειρίες που θα μείνουν πάντα στη μνήμη σου, παρά σ' ένα πράγμα το οποίο θα φθαρεί και θα πεταχτεί.
Αποταμίευση
Ίσως να μη σου είναι τόσο εύκολο, αλλά επιβάλλεται! Το να βάζεις λίγα χρήματα στην άκρη, σου προσφέρει μια ασφάλεια· και σίγουρα θα 'ρθει η στιγμή που θα τα βρεις μπροστά σου.
Διάβασε ακόμα: Πώς να εξοικονομείς χρήματα στα ταξίδια σου
Να ρωτάς πριν πάρεις σημαντικές οικονομικές αποφάσεις
Αν θες να προχωρήσεις σε κάποιες κινήσεις που αφορούν τα οικονομικά σου, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Σε έναν άνθρωπο, τελοσπάντων, που καταλαβαίνει δύο πράγματα περισσότερα από σένα. Γενικώς, πριν κάνουμε κάτι, πρώτα το ψάχνουμε.
Να ενημερώνεσαι αλλά με μέτρο για τα οικονομικά
Ναι μεν, να παρακολουθείς την οικονομική κατάσταση της χώρας και να ξέρεις τις οικονομικές εξελίξεις, αλλά χωρίς να το παρακάνεις. Αν είσαι συνέχεια πάνω από έναν υπολογιστή μελετώντας τα πάντα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγχωθείς περισσότερο.