Thumbnail

Είναι η Zoe Saldana η «fashion hero» που χρειαζόμαστε; Είναι η Zoe Saldana η «fashion hero» που χρειαζόμαστε;

Η απάντηση είναι: «Σαφώς, ναι». 
Η γυναίκα που μεταμορφώθηκε σε «Nyota Uhura» στο «Star Trek», έπειτα σε «Neytiri» στο «Avatar» και σε «Gamora» στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, είναι εξίσου τολμηρή στο κόκκινο χαλί. 

«Μικρή μου άρεσε να παρακολουθώ τη μητέρα μου να ετοιμάζεται να βγει έξω. Φορούσε πάντα έντονα χρώματα, κάτι που λάτρευα»… Σύμφωνα με τη λεγόμενα της Zoe Saldana, η μαμά της,  Asalia Nazario, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκείνην όσο μεγάλωνε στη γειτονιά Jackson Heights, στη Νέα Υόρκη. Μεγαλώνοντας, έγινε εξίσου τολμηρή με το πρότυπό της, επιλέγοντας συχνά να φορά επώνυμες δημιουργίες, σε έντονους χρωματισμούς. 

saldana

Όσο περνάνε τα χρόνια, η Saldana έχει καταφέρει να εξελίξει το στιλ της, με τους κριτικούς μόδας να αδημονούν για την επόμενη εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί. Και πώς να μην υποκλίνεται κανείς στο προσωπικό της γούστο, αφού είτε επιλέγει ένα μικροσκοπικό «Balmain» φόρεμα, είτε ένα θεαματικό «Givenchy» couture gown, δείχνει άνετη, λες και φορά τις φόρμες της. Το στιλ της μαρτυρά τη διάθεσή της για περιπέτεια και πειραματισμούς και την ίδια ώρα, βγάζει μια εσωστρέφεια και μια φινέτσα, που σπανίζει. Σε κάθε πρεμιέρα, σε κάθε απονομή Όσκαρ και σε κάθε MET Gala, η Saldana έχει έναν μαγικό τρόπο να μαγνητίζει τα βλέμματα πάνω της. 

saldana

Λίγες θα τολμούσαν να φορέσουν τα κομμάτια που επιλέγει, όπως εκείνο το «δραματικό» «Dolce & Gabbana» gown, με την τεράστια ουρά με φτερά, στο MET Gala, το 2016. Η Saldana όχι μόνο το έκανε, αλλά το υποστήριξε απόλυτα. Παράλληλα, διαλέγει φουτουριστικά κομμάτια, όπως ακριβώς και με τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας στις οποίες πρωταγωνιστεί συνήθως. Εξ ου κι έχει αδυναμία στον Nicolas Ghesquière του Οίκου «Louis Vuitton» και του σχεδιαστικού διδύμου του fashion label «Rodarte», Kate και Laura Mulleavy. Η Saldana δείχνει σαφή προτίμηση στα έντονα γεωμετρικά μοτίβα, ενώ ξέρει να επιλέγει το κατάλληλο ρούχο ανάλογα με την περίσταση. 

saldana

Ωστόσο, δεν έκανε από το ξεκίνημά της -το 1999- τόσο εντυπωσιακές εμφανίσεις. Χρειάστηκαν χρόνια να βρει τι της ταιριάζει, αλλά το σημαντικότερο της πήρε καιρό να ανακαλύψει τον κατάλληλο στυλίστα. Γιατί η Saldana μπορεί να διαθέτει το ύφος που χρειάζεται για να υποστηρίξει ένα ρούχο, έχει όμως και τη βοήθεια ενός έμπειρου από μόδα. Και γι΄αυτό, θα πρέπει να ευχαριστεί τη Petra Flannery, μια από τις κορυφαίες στυλίστριες του Hollywood.

saldana

Το 2012, ήταν ένα κομβικό σημείο για τη Saldana. «Στο παρελθόν είχα γνωρίσει κι είχα συνεργαστεί με διάφορους στυλίστες. Ποτέ δεν κατάλαβα, όμως, τι πραγματικά χρειαζόμουν, μέχρι που βρήκα τη Petra. Έχουμε μια απίστευτη χημεία μεταξύ μας. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς με τον στυλίστα σου περνάς τον περισσότερο χρόνο, παρά με τον ατζέντη ή τον manager σου. Οπότε, χρειάζεται να είσαι απόλυτα βέβαιη ότι καταλαβαίνεστε. Προσωπικά, χρειάζομαι να είμαι φίλη με όσους συνεργάζομαι». Και αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα -δηλαδή τις εμφανίσεις της Saldana στο κόκκινο χαλί-  η επικοινωνία μεταξύ των δυο γυναικών είναι άψογη. 

saldana

Προφανώς, η Petra Flannery συμμερίζεται την ανάγκη της διάσημης ηθοποιού να μην δείχνει ευάλωτη. «Θέλω να φαίνομαι δυνατή. Δεν χρειάζομαι κάποιον να μου ανοίγει την πόρτα ή το καπάκι από ένα βαζάκι. Για κάποιον λόγο, όταν ντύνεσαι με πολύ ντελικάτα ρούχα, δείχνεις εύθραυστη και δημιουργεί την ανάγκη στους άλλους να σε βοηθήσουν. Και αυτό δεν μου αρέσει». Η Saldana θέλει να είναι αυτόνομη, όπως δεν την επηρεάζει και η γνώμη των άλλων. «Για να επιλέξω ένα ρούχο τη δεδομένη στιγμή, έχω χίλιους λόγους. Οπότε, αν εισπράξω αρνητικά σχόλια, δεν θα το μετανιώσω. Παίρνω την ευθύνη για τις πράξεις και τις αποφάσεις μου, ανεξαρτήτως κριτικής». Αυτό θα πει να ξέρεις πού βαδίζεις. Και αν φορείς και «Christian Louboutin», ακόμη καλύτερα! 

Διάβασε επίσης 

Μια Γαλλίδα ανάμεσά μας: Δίπλα από τη λέξη chic στα λεξικά, θα έπρεπε να μπει η φωτογραφία της Carine Roitfeld 

«Nuclear Wintour»

Shoemaker of Dreams: Ο Salvatore Ferragamo πρέσβευε σε όλη του την πορεία πως σχεδίαζε για πραγματικές γυναίκες 

Home