Thumbnail

Πώς θα καταφέρεις να μειώσεις το άγχος και να απολαύσεις το γάμο σου στο έπακρο; Πώς θα καταφέρεις να μειώσεις το άγχος και να απολαύσεις το γάμο σου στο έπακρο;

Η αποδοχή αλλάζει τη στάση σου. Αποδέξου το, ηρέμησε και δες τις συμβουλές μας
Ετοιμάζεσαι να παντρευτείς και όπως είναι φυσικό, νιώθεις άγχος και αγωνία. Πώς θα καταφέρεις να περιορίσεις το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα σου;

Είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που βιώνει ο κάθε ένας που ετοιμάζεται για γάμο. Δεν συμβαίνει μόνο σε σένα! Όλα του γάμου είναι δύσκολα... το να εκφωνήσει κάποιος ένα λόγο μπροστά στο κοινό, το να ντυθεί νύφη ή γαμπρός και να νιώθει όλα τα βλέμματα στραμμένα στο πρόσωπό του σαν να δίνει εξετάσεις, είναι καταστάσεις που σου προκαλούν άγχος και μόνο στη σκέψη!

stress

Από μέρους της νύφης ειδικά, η διευθέτηση μιας σειράς λεπτομερειών για την σωστή διοργάνωση αυτού του χαρμόσυνου γεγονότος, προκαλεί σίγουρα άγχος. 

Διάβασε ακόμη: Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο νυφικό για σένα

Πώς θα καταφέρεις λοιπόν να μειώσεις το άγχος κατά την προετοιμασία του γάμου σου;

stress

Δες κάποιες βασικές συμβουλές που αν τις εφαρμόσεις θα μετριάσουν αν όχι να εξαφανίσουν αυτό το άγχος που νιώθεις.

Ξεκίνησε νωρίς να οργανώνεις πολλά πράγματα

Μήνες πριν τη γαμήλια τελετή, ξεκίνησε τον σχεδιασμό και την οργάνωση. Έτσι, θα έχεις τον χρόνο, αν κάποιο πρόβλημα ή αναποδιά εμφανιστεί, να το λύσεις άμεσα. Μην περιμένεις λοιπόν να τακτοποιήσεις όλες τις λεπτομέρειες του γάμου λίγες μέρες πριν, διότι σίγουρα αυτό θα σε αγχώσει.

Αποφάσισε ακριβώς τι θέλεις

Θα κάνεις κλειστό ή ανοιχτό γάμο; Γράψε στο χαρτί τους καλεσμένους σου, μέτρησε περίπου τα άτομα, τους φίλους και τους συγγενείς. Να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους και να συγκεκριμενοποιήσεις αυτά που ζητάς, παράγοντες που θα βοηθήσουν στην επίτευξη της σωστής διοργάνωσης του γάμου σου.

Ποιό είναι το budget σου για τον γάμο

Δεν είναι εύκολο να προϋπολογίσεις το κόστος του γάμου, αλλά αν το καταφέρεις θα σου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Καλό είναι να προχωρήσεις στο σχεδιασμό και την οργάνωση σύμφωνα με αυτά που μπορεί να αντέξει η τσέπη σου. Υπολόγισε βέβαια, και την οικονομική ενίσχυση από τους γονείς, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. 

Μην υπερεκτιμάς την συγκεκριμένη μέρα

Κοίτα να επικεντρωθείς στην πραγματική σημασία και τον συμβολισμό της ημέρας αυτής και όχι στο διαδικαστικό μέρος της. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ο γάμος είναι το Ιερό Μυστήριο της ένωσης δύο ανθρώπων “εις σάρκα μίαν” και όχι ένα κοσμικό γεγονός. Για να τον βιώσεις σωστά, δεν θα πρέπει να μένεις στους τύπους αλλά να πηγαίνεις στην ουσία.

Ζήτησε βοήθεια για τα τρεχάματα του γάμου

Στη νύφη πέφτει το περισσότερο βάρος ενός τέτοιου γεγονότος. Έχεις πολλά πράγματα να συντονίσεις, γι' αυτό ζήτησε τη βοήθεια των κοντινών σου ανθρώπων, των συγγενών, της κουμπάρας, της καλύτερής σου φίλης ακόμα και του μέλλοντα συζύγου σου, προκειμένου να διαχειριστείς πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ευκολία την όλη προετοιμασία. Όταν μοιράσεις το ταξίδι της προετοιμασίας.. το άγχος σου θα μειωθεί.

Μην αφήσεις να παρεμβαίνουν άλλοι στις δικές σου επιθυμίες

Οι παρεμβάσεις συγγενών και φίλων για την γαμήλια προετοιμασία, είναι κάτι που προκαλεί μεγάλο άγχος στις δικές σου επιθυμίες και προσδοκίες. Ναι, ζήτησε την άποψη ανθρώπων του στενού σου κύκλου, αλλά βάλε τα όριά σου, για να μην παρεξηγηθείς με κανέναν και συγκρουστείς.

Σκέψου αυτό: Ο γάμος, είναι πάνω απ' όλα δικό σου! 

Διάβασε ακόμη: Κάνε αυτό το πείραμα για να δεις εάν ο γάμος σου θα κρατήσει

stress

Αποδέξου ότι θα αγχωθείς έτσι κι αλλιώς

Για να καταφέρεις να ελέγξεις το άγχος την ημέρα του γάμου σου, θα πρέπει να βιώσεις ελεύθερα όποια αρνητικά ή δυσάρεστα συναισθήματα προκύψουν.  

Σκέψου ότι είναι μια συναισθηματική κατάσταση απόλυτα υγιής απέναντι σε μια σημαντική αλλαγή της ζωής σου.

Πρόσεξε τον εαυτό σου

Ο καλός ύπνος και η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντικά! Και μην σταματήσεις να κάνεις δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν και σε αναζωογονούν. Φρόντισε πολύ καλά τον εαυτό σου, διότι η εσωστρέφεια, ο συγκεντρωτισμός, οι εξαντλητικές δίαιτες και το συνεχές τρέξιμο το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σαμποτάρουν τη σωματική σου υγεία και τη ψυχική ισορροπία σου. 

Μίλα με έμπειρους ανθρώπους

Επικοινώνησε με τους σωστούς ανθρώπους, που θα αναλάβουν την όλη διαδικασία διοργάνωσης του γάμου σου.

Έτσι, θα μπορείς να απολαύσεις χωρίς κανένα άγχος την πιο όμορφη μέρα της ζωής σου!

Διάβασε ακόμη: Τρια χρήσιμα tips πριν ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας

Πηγή

Home