Thumbnail

8 ερωτήσεις που έχει κάθε γονιός σε σχέση με τον κορωνοϊό 8 ερωτήσεις που έχει κάθε γονιός σε σχέση με τον κορωνοϊό

"Αν το παιδί μου παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης ή κρυολογήματος, να το πάρω αμέσως στο νοσοκομείο;"Όσα θέλεις να ξέρεις και σε προβληματίζουν αυτές τις μέρες
Eίναι λογικό αυτές τις μέρες να έχεις απορίες. Ειδικά σήμερα, που στις ειδήσεις βλέπεις περιστατικά παιδιών να πηγαίνουν στο Μακάρειο με ύποπτα συμπτώματα και εξετάζονται για κορωνοϊό.

Μπορώ να παίρνω το παιδί μου σε δημόσιους χώρους; 

Τα σχολεία έχουν κλείσει για έναν λόγο: Να αυτοπεριοριστούν τα παιδιά στο σπίτι. Άρα, η απάντηση είναι αρνητική. Όσο και αν γκρινιάζουν τα παιδιά, βρείτε δημιουργικούς τρόπους να απασχοληθούν στο σπίτι. Δείτε το ως μια ευκαιρία στην τελική για να έρθετε πιο κοντά. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς να μιλήσεις στο παιδί σου για τον κορωνοϊό

Τα αντισηπτικά σταδιακά παρουσιάζουν έλλειψη στην αγορά. Μήπως να φτιάξω το δικό μου; 

Στο διαδίκτυο, όντως, υπάρχουν συνταγές για να φτιάξεις σπιτικά αντισηπτικά. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν το συνιστούν, καθώς για να είναι αποτελεσματικά η περιεκτικότητα σε αλκοόλ πρέπει να κυμαίνεται από 60 μέχρι 95%. Να θυμάσαι επίσης πως τα αντισηπτικά δεν είναι αποτελεσματικά σε λερωμένα χέρια. Άρα, μάθε στα παιδιά σου να πλένουν συχνά και σχολαστικά τα χέρια τους. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Σημαντικές οδηγίες σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σε σχέση με τον κορωνοϊό

Το παιδί μου παρουσιάζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης; Να το πάρω στο νοσοκομείο; 

Όχι, καθώς τα συμπώματα του κορωνοϊού περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα και δυσκολίες στην αναπνοή. Πρώτα, θα συμβουλευτείς τον παιδίατρό σου και ανάλογα με τα συμπτώματα και την εξέλιξή τους, θα σε καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνεις. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς να απομακρύνεις τα μικρόβια από το σπίτι σου

KIDS

Αν το παιδί μου είναι πολύ άρρωστο, θα μπορεί να υποβληθεί στο τεστ για τον κορωνοϊό; 

Εκτός και αν το παιδί σου έχει ιστορικό υγείας ή έχει έρθει σε απευθείας επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ή έχει ταξιδέψει πρόσφατα, οι ειδικοί θα κρίνουν ανάλογα κατά πόσο υπάρχει εύλογος λόγος να υποβληθεί στο τεστ. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Σταμάτα να αγγίζεις το πρόσωπό σου

Τι ισχύει αν το παιδί μου έχει ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα; 

Ακόμη ένας λόγος παραπάνω να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών και να αυτοπεριοριστείτε στο σπίτι. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Κορωνοϊός και γυμναστήριο: Μήπως να το "κόψεις" μέρες που είναι;

Χρειάζεται ως οικογένεια να παίρνουμε και άλλα μέτρα εκτός από την υγιεινή των χεριών;

Θα ήταν καλά έαν έπλενες τα σεντόνια και τις πετσέτες πιο συχνά. Επίσης, φρόντιζε την καθαριότητα των παιχνιδιών των παιδιών. Τα σκληρά παιχνίδια μπορείς να τα πλένεις στο πλυντήριο πιάτων και τα μαλακά στο πλυντήριο ρούχων. Επίσης, φρόντιζε να καθαρίζεις σε τακτική βάση τις επιφάνειες του σπιτιού και να αερίζεις επαρκώς όλους τους χώρους. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρεις όλες τις πληροφορίες για τον κορωνοϊό 

Μπορεί η γιαγιά και ο παππούς να έρχονται ακόμη να μας επισκέπτονται; 

Μη ξεχνάς πως ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Οπότε, σύστησέ τους να περιορίσουν τις αχρείαστες μετακινήσεις και να μείνουν στο σπίτι. Σίγουρα, θα λείψουν στα παιδιά, αλλά μπορούν να μιλάνε στο τηλέφωνο, ακόμη και με βιντεοκλήσεις, αφού στις μέρες μας ακόμη και τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Mην ξεχνάς μέσα στον πανικό του κορωνοϊού πάνω από όλα να είσαι άνθρωπος

Τα νεογέννητα είναι πιο ευάλωτα στον κορωνοϊό; 

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα μέχρι στιγμής σε σχέση με τα νεογέννητα. Οι ειδικοί συστήνουν να τηρείτε όλα τα μέτρα υγιεινής, αφού εκ των πραγμάτων τα νεογέννητα έχουν πιο ευάλωτο ανοσοποιητικό. Άρα, περιοριστείτε επίσης στο σπίτι, μη δέχεστε αρχείαστες επισκέψεις, φροντίζετε τόσο την προσωπική υγεινή όλων των μελών της οικογένειας, όσο και του σπιτιού. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς να προστατεύεις το κατοικίδιο σου από τον κορωνοϊό;

Πηγή 

Home