Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ένα δροσερό, εύκολο γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις!
Υλικά
Για τη βάση
- 150 γραμ. βούτυρο
- 200 γραμ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.)
- 200 γραμ. γιαούρτι
- ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ
- 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Διάβασε ακόμη: Το αλμυρό κέικ με φέτα και ντοματίνια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου μάς έχει ξετρελάνει!
Για την επικάλυψη
- 1 κουτί φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα
- 400 γραμ. ζαχαρούχο (1 κουτί)
- 100 γραμ. κρέμα λεμόνι
- γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα3
Διάβασε ακόμη: Η light συνταγή της Βίκυς Κουλιανού για κέικ με γεύση μπανάνα!
Εκτέλεση
- Για το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου λεμόνι, βουτυρώνεις μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνεις το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
- Κτυπάς το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′. Ένα ένα ρίχνεις τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
- Προσθέτεις τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι ή σιρόπι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτεις το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνεις το μείγμα με σπάτουλα. Αδειάζεις στο βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνεις για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
- Μόλις το βγάλεις από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περιχύνεις με την υπόλοιπη (100 γραμ.) κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι.
- Αφήνεις να κρυώσει τελείως. Παγώνεις στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη
- Κτυπάς με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά. Προσθέτεις το ζαχαρούχο και τα κτυπάς μαζί για 6-7′. Προσθέτεις την κρέμα λεμόνι. Αδειάζεις την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.
- Παγώνεις το γλυκό να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρεις με γλυκό κουταλιού λεμόνι και ξύσμα ή γλασαρισμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.
Διάβασε ακόμη: Απολαυστικό παγωτό βανίλια με καραμέλα και φουντούκια