Οι γεμιστές πατάτες φούρνου με 4 υλικά του Γιώργου Τσούλη
Εύκολο και οικονομικό φαγητό που θα σου λύσει τα χέρια σε κάθε τραπέζι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό παγωτό με μπισκότα και φιστίκια
Υλικά:
- 3 πατάτες, πλυμένες
- 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κάθετες φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου
Εκτέλεση:
- Τοποθετείς την κάθε πατάτα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, τις τρυπάς, τις πασπαλίζεις με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τις τυλίγεις και τις ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 60 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμες, αφήνεις τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρώς και τις κόβεις στη μέση οριζόντια.
- Κατόπιν, σκάβεις τις πατάτες με ένα κουτάλι, αδειάζεις τη σάρκα τους που αφαίρεσες στο στο multi μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάς, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ύστερα, γεμίζεις τις πατάτες με το παραπάνω μείγμα και τις αφήνεις στην άκρη.
- Παράλληλα, τοποθετείς ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνεις να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνεις μέσα το ζαμπόν και το σοτάρεις πολύ καλά.
- Μόλις είναι έτοιμο το ζαμπόν, το τοποθετείς πάνω από τις πατάτες, τις πασπαλίζεις με το τυρί gouda και τις ψήνεις εκ νέου στο grill ή στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στο δυνατό, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
- Τέλος, πασπαλίζεις με μαϊντανό τις πατάτες και τις σερβίρεις ζεστές.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 εύκολες συνταγές για σπιτικά pancakes