Thumbnail

Πώς να φτιάξεις εύκολα κρουασάν με βούτυρο Πώς να φτιάξεις εύκολα κρουασάν με βούτυρο

Η σημερινή συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας, φίλες μαμάδες!
Σήμερα θα δούμε πώς μπορείς να ετοιμάσεις στο άψε σβήσε, τρυφερά και αφράτα κρουασάν!  

Τα εύκολα κρουασανάκια της μαμάς, θα γίνουν «αυτοκόλλητα» με τα παιδιά, στο πρωινό, στο σχολείο και γενικά ως σνακ με ένα ποτήρι γάλα!  Η γεύση τους είναι φανταστική και γίνεται ακόμη φανταστικότερη όταν τα κόψεις και τα γεμίσεις με το αγαπημένο τυρί των παιδιών σου. Μπορείς να φτιάξεις όσα κρουασανάκια θέλεις και να βάλεις τη ζύμη στην κατάψυξη για να τα απολαμβάνετε στο πρωινό σας κάθε μέρα, φρεσκοψημένα!

Ποσότητα: 4-6 άτομα

Υλικά:

  • 170 ml χλιαρό γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family
  • 80 γρ. λιωμένο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 8 γρ.  μαγιά
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό για την επάλειψη
  • 300 γρ. τυρί σε φέτες

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις εύκολα τυρόπιτα σουφλέ για πρωινό

krouasan

Συνταγή:

Βήμα 1: Στον κάδο του μίξερ ανακατεύεις καλά τη μαγιά με το γάλα, το οποίο έχεις ζεστάνει ελαφρά, και τη ζάχαρη, αφήνεις 10΄λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί.

Βήμα 2: Κατόπιν ξεκινάς να ζυμώνεις, προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το βούτυρο. Χωρίζεις τη ζύμη σε δύο κομμάτια και την αφήνεις στην κατάψυξη για 15΄.

Βήμα 3: Ανοίγεις τα ζυμάρια σε δύο κυκλικά φύλλα, με διάμετρο περίπου 30-32εκ. και με τη ροδέλα κόβεις σε 8 τριγωνάκια. Τυλίγεις σε ρολά και αφήνεις να φουσκώσουν, σε ζεστό σημείο, για 30-40 λεπτά.

Βήμα 4: Αλείφεις τα κρουασανάκια με χτυπημένο αυγό και ψήνεις για 25 λεπτά στους 180ο C.

Διάβασε ακόμη:  Πώς θα φτιάξεις καρυδόπιτα με σοκολάτα

krouasan

Σημειώσεις για τη συνταγή:

– Λιώνεις το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, αν έχεις χρόνο μπορείς να το κάνεις με κλαριφιέ, δηλαδή να αφήσεις μόνο το καθαρό βούτυρο και να αφαιρέσεις τα στοιχεία του γάλακτος

– Πρέπει να αφήσεις τα κρουασανάκια να φουσκώσουν καλά και όταν αλείψεις με αυγό οι κινήσεις σου να είναι ανάλαφρες

– Μπορείς να αποθηκεύσεις τα κρουασανάκια στην κατάψυξη πριν φουσκώσουν, όταν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις τα ξεπαγώνεις και τα αφήνεις να φουσκώσουν κανονικά

krouasan

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ψαροκροκέτες ή αλλιώς fish fingers (σπιτικά)

Πηγή

 
Home