Πώς να φτιάξεις γεμιστά κατσαρόλας με κους κους;
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Υλικά
Για τη γέμιση
– 250 γρ. κους κους
– 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
– 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
– 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
– 40 ml. ελαιόλαδο
– 150 ml. τοματοχυμό
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
Επιπλέον χρειάζεσαι:
– 4 σφιχτές ντομάτες
– 4 κολοκύθια στρογγυλά
– 4 πιπεριές πράσινες
– 60 ml. ελαιόλαδο
– 100 ml. τοματοχυμό
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοκκινιστά
Εκτέλεση:
1. Αφαιρείς τα καπάκια από τα λαχανικά και αδειάζεις το εσωτερικό τους.
Σε ευρύχωρο μπωλ ψιλοκόβεις τη ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτεις τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύεις, και προσθέτεις το κους κους και 50 ml. νερό.
2. Γεμίζεις τα λαχανικά και τα τοποθετείς σε κατσαρόλα πλατιά, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ” ένα μπωλ ανακατεύεις 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνεις τα γεμιστά.
3. Τοποθετείς την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σεκανονική φωτιά και κατόπιν σιγοβράζεις περίπου για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνεις να κρυώσουν καλά και σερβίρεις, τρώγονται και κρύα
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις Baba Ganoush (λιβανέζικη μελιτζανοσαλάτα)
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορείς να προσθέσεις μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορείς αν θέλεις να φτιάξεις τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορείς να τα παραλείψεις
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κοτόπουλο παπρικάζ με γιαούρτι