Πώς να φτιάξεις κοτόπουλο παπρικάζ με γιαούρτι
Ένα εύκολο καθημερινό πιάτο, γεμάτο αρώματα και γεύσεις, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και σε οποιοδήποτε κάλεσμα.
Υλικά:
- 1/4 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 1/2 φλ. τσαγ. κρασί κόκκινο
- 400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γραμμ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. αλεύρι
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- βρασμένο ρύζι για σερβίρισμα
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις πέννες αλά κρεμ με γιαούρτι και λαχανικά
Εκτέλεση:
- Κόβεις το φιλέτο, το κρεμμύδια και την πιπεριά σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζεις το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά γύρω-γύρω.
- Αφού αλλάξει χρώμα το φιλέτο, προσθέτεις το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνεις να σωταριστούν για 3-4 λεπτά, όχι παραπάνω.
- Σβήνεις με το κρασί. Αφήνεις να εξατμιστούν οι αλκοόλες σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Πασπαλίζεις με την πάπρικα και ανακατεύεις καλά.
- Προσθέτεις τις ντομάτες και σκεπάζεις το τηγάνι.
- Σιγοβράζεις για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
- Ανακατεύεις το γιαούρτι με το αλεύρι, το ρίχνεις στη σάλτσα και ανακατεύεις καλά.
- Σιγοβράζεις σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
- Τέλος, σερβίρεις το παπρικάζ με βρασμένο ρύζι.
Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις το κοτόπουλο με ψαρονέφρι ή με μοσχαρίσιο φιλέτο. Μπορεις επίσης, για να το κάνεις ακόμη πιο ελαφρύ να αφαιρέσεις το αλεύρι και να προσθέσεις το γιαούρτι στη σάλτσα, αφού το αποσύρεις από τη φωτιά. Έτσι θα έχεις ένα νόστιμο και πολύ ελαφρύ πιάτο.
Διάβασε ακόμη: Good Life Πώς να φτιάξεις καρμπονάρα με καλαμαράκια Για τους ...